Får ikke like mye som først antatt når kraftspissen nå skifter beite

Taiwo Awoniyi er så godt som klar for Nottingham Forest, men Liverpool får ikke en like stor andel av kaka som tidligere antydet.

Da Liverpool solgte Taiwo Awoniyi til Union Berlin for 6,5 millioner pund i juli i fjor, sikret Anfield-klubben seg samtidig 10 prosent av et eventuelt videresalg. 

Selv om slike videresalgsklausuler vanligvis innebærer en prosentandel av profitten som selgende klubb gjør, så har flere ulike kilder hevdet at Liverpool i dette tilfelle får 10 prosent av hele salgssummen. Nottingham Forest har sagt seg villige til å betale Union Berlin hele 17,5 millioner pund for nigerianeren, og det har altså blitt hevdet at Liverpool får 10 prosent av hele beløpet, altså 1,75 millioner pund.

Liverpool Echo hevder imidlertid at de har det fra kilder innad i Liverpool FC at Anfield-klubben ikke mottar riktigt så mye penger. Echo hevder at det er snakk om rundt regnet 1,5 millioner pund.

Lokalavisen utdyper ikke hvorfor det er slik. 1,5 millioner pund er 10 prosent av 15 millioner pund, så det er heller ikke snakk om 10 prosent av profitten til Union Berlin. Den vil være på 11 millioner pund, og da ville Liverpool i så fall fått bare 1,1 millioner pund.

Hvorfor 1,5 millioner pund?

Enkelte spekulerer i at summen på 1,5 millioner pund skyldes klausuler i avtalen mellom Forest og den tyske klubben, og at Forest da i første omgang betaler 15 millioner pund, og at det er snakk om 2,5 millioner i tilleggsklausuler. Dette er imidlertid ikke annet enn spekulasjoner, og ikke blitt bekreftet fra noe hold.

Awoniyi kom til Liverpool FC før Jürgen Klopp. Han ble signert i 2015 for rundt 400 000 pund som 17-åring.

Han måtte vente helt til 2021 før han fikk arbeidstillatelse og kunne spille en kamp for de røde – men den kampen fikk han aldri – og i juli i fjor ble han altså solgt til Union Berlin for 6,5 millioner pund.

I løpet av de seks årene han var i Liverpool spilte han i tur og orden på utlån for klubber som FSV Frankfurt, NEC Nijmegen, Mouscron, Gent, Mainz og altså til slutt Union Berlin. I løpet av disse årene fikk han masse erfaring, da han spilte 139 førstelagskamper til sammen for disse klubbene, og gjorde 34 mål.