På vei tilbake til England etter bare ett år i Tyskland - det vil gi penger i Liverpools klubbkasse

Taiwo Awoniyi ser ut til å være på vei tilbake til England.

Nottingham Forests første signering etter Premier League-returen ser ut til å bli en tidligere Liverpool-spiller. 

The Telegraph skriver mandag at den nyopprykkede klubben har kommet langt i forhandlingene om spissen Taiwo Awoniyi, som hadde Liverpool som sin moderklubb fra 2015 til 2021. 

Skogvokterne skal være villige til å knuse sin tidligere transferrekord for å signere nigerianeren for opp mot 20 millioner pund. 

Seks år i rødt uten offisiell kamp

Awoniyi var som nevnt i Liverpool i hele seks år, uten å få en eneste offisiell kamp for de rødkledde. Han ble solgt for 6,5 millioner pund forrige sommer. 

MED STJERNENE: Awoniyi var involvert i pre-season, men så at veien til førstelaget var for lang.

MED STJERNENE: Awoniyi var involvert i pre-season, men så at veien til førstelaget var for lang.

Det var først etter en god 2020/21-sesong at nigerianeren omsider fikk arbeidstillatelsen han hadde jaktet gjennom alle årene i Liverpool, men 24-åringen valgte garantert spilletid i Union Berlin fremfor å prøve å kjempe seg inn i Klopps planer. 

Etter overgangen til hovedstadslaget har pilen bare pekt en vei for tanksenteren. Han endte til slutt på 20 scoringer i alle turneringer forrige sesong, og var sterkt delaktig i at Union Berlin tok seg til en sterk femteplass og garantert Europacup-spill neste sesong. 

Nå har altså den tidligere treneren ved Liverpools akademi Steve Cooper pekt seg ut den tidligere Liverpool-spilleren som spissen som skal skyte Nottingham Forest til trygg grunn i Premier League. 

Det vil i så fall bety at Liverpool mottar rundt to millioner pund, grunnet en klausul som sier at Liverpool får 10% av et eventuelt videresalg.