Skuffende start for Salahs Egypt i afrikamesterskapet

Mo Salah klarte ikke å følge opp Liverpool-spillernes perfekte start i afrikamesterskapet.

Mo Salah og Egypt kunne ikke møtt stort vanskeligere motstand i sin første kamp i afrikamesterskapet. Det var Nigeria som sto på motsatt banehalvdel - ett lag som er ranket høyere på FIFA-rankingen og som er blant forhåndsfavorittene i turneringen. 

Med superstjernen i angrepet og som kaptein drømmer Egypt om sin åttende triumf i afrikamesterskapet, for første gang siden 2010, men det var lite som minnet om et kommende mesterlag i deres første forestilling. 

Isolert Salah

I den første omgangen var Salah stort sett helt alene på topp, og lynvingen kunne gjøre lite da Nigeria dominerte banespillet. 

Mens «Super Eagles», anført av tidligere Liverpool-spiller Taiwo Awoniyi, kom til flere sjanser forsøkte Egypt utelukkende å slå langpasninger mot Liverpool-stjernen uten hell. 

Etter en halv time på banen fikk Nigeria sitt velfortjente ledermål. Etter en duell i feltet havnet ballen hos Leicesters Kelechi Iheanacho, som banket ballen i krysset på halv-volley.

Det kunne vært mer til nigerianerne etter første omgang, men stillingen sto seg til pause og egypterne fikk etterlengtet hvile fra trykket. 

Jevnspilt andre omgang

I den andre omgangen så det ut til at egypterne hadde ristet av seg de verste startnervene, og Salah og hans menn kom mer og mer inn i kampen. 

Selv om det fortsatt var Nigeria som hadde de største sjansene maktet Carlos Quieroz mannskap i større grad å få spillere fremover i banen. 

Etter 70 minutter fikk Salah muligheten han hadde ventet på. Egypteren fikk ballen alene med keeper etter å ha timet et løp perfekt bak Nigerias forsvarsrekke, men 29-åringen ble forstyrret nok til at han ikke fikk sendt av gårde en god nok avslutning. 

Egypterne presset på for en utligning det siste kvarteret, men maktet ikke å true Nigerias sisteskanse nevneverdig. 

Nå er Egypt avhengige av gode resultater mot Sudan og Guinea-Bissau for å ta seg videre i turneringen. Salahs menn møter det sistnevnte laget lørdag kveld.

Sadio Manes Senegal og Naby Keitas Guinea fikk begge en perfekt start mandag, og de to lagkameratenes landslag møtes fredag klokken 14.00.