Rival-backenes skader kan åpne VM-døren for Trent Alexander-Arnold

Usikkert om Reece James og Kyle Walker rekker VM.

Gareth Southgate har en overflod av høyrebacker å velge blant når han skal plukke ut troppen til vinterens fotball-VM. Det har ført til spekulasjoner om Trent Alexander-Arnold, som ikke er blant trenerens favoritter, i det hele tatt blir med i mesterskapet. 

Ferske nyheter om Chelsea-back Reece James kan imidlertid se ut til å åpne VM-døren for Alexander-Arnold. 22-åringen måtte ut med en kneskade i Champions League-kampen mot AC Milan denne uken, og fredag viser det seg at skaden kan være verre enn først antatt. 

Alexander-Arnold er på sin side ute med en ankelskade, men han er ventet å være tilbake innen to uker. James kan i verste fall være ute fire ganger så lenge, med en prognose på seks til åtte uker, skriver The Telegraph

Walker også skadet

James ble igjen i Milano mens resten av troppen reiste hjem, og en skanning gjort på torsdag viste at det dreier seg om en skade i leddbåndet. 

Og Chelsea-vingbacken er ikke den eneste som sliter en drøy måned før mesterskapet sparkes i gang. Også Manchester Citys høyreback Kyle Walker er ute med skade, og Pep Guardiola sa fredag at han ikke er sikker på om veteranen blir klar til mesterskapet.

I så fall vil Alexander-Arnold rykke langt frem i køen. I Southgates øyne kan det virke som scouseren har vært fjerdevalg bak James, Walker og Kieran Trippier. Sistnevnte kan imidlertid ende opp med å spille venstreback, og da vil Alexander-Arnolds vei til VM-fotball være langt kortere.