– Man glemmer fort at det er snakk om spilleres velvære

Virgil Van Dijk tok forsvarskollega Trent Alexander-Arnold i forsvar etter Rangers-kampen.

Trent Alexander-Arnold har ikke hatt lagt bak seg de enkleste ukene i sin karriere. Helt siden sesongstarten til Liverpool har scouseren blitt kraftig kritisert for sitt forsvarsspill, og i landslagspausen måtte han tåle å bli kritisert for det samme av sin egen landslagssjef og engelske eksperter.

Det er ikke lenge siden 23-åringen ble hyllet som verdens beste høyreback, men slik har det ikke vært denne høsten. På tirsdag smakte det nok ekstra godt da han sendte Liverpool i ledelsen med et flott frisparkmål, for det har ikke vært mange oppturer for Alexander-Arnold denne sesongen. Etter kampen tok forsvarssjef Virgil Van Dijk scouseren i forsvar.

– Han har kvaliteten til å gjøre det, og han viste det igjen. Jeg har spilt i England i åtte-ni år nå, og alle her er veldig gode på å skryte spillere opp å skyene når det går bra med dem, men også kritisere dem høyt når de har mulighet, sa nederlenderen til Liverpool Echo etter kampslutt tirsdag.

Liverpools bauta i forsvaret har også blitt satt spørsmålstegn til denne sesongen, og nederlenderen kjenner nok mer på det enn han vil innrømme. Det er noe han og spillerne må håndtere, ifølge ham selv.

– Man glemmer fort at det er snakk om spillers velvære, men vi må bare akseptere det. At han (Trent) fortsette å jobbe hardt, slik som andre spillere også gjør, og viser en reaksjon på det, er noe vi trengte. Han trenger vår (spillernes) støtte, og manageren, fansen og klubben sin, fortsatte Van Dijk.

PERSONLIG SEIER: Trent Alexander-Arnold viste kvalitet mot Rangers og scoret kampens første mål med en skikkelig frisparkperle.

PERSONLIG SEIER: Trent Alexander-Arnold viste kvalitet mot Rangers og scoret kampens første mål med en skikkelig frisparkperle.

Må levere for Liverpool

Før Rangers-kampen tirsdag endte det med tre baklengsmål for Liverpool, Alexander-Arnold og Van Dijk mot Brighton. Det kom like etter at scouseren ble vraket til Englands kamp mot Tyskland av Gareth Southgate.

Nederlenderen maner høyrebacken til å vise gode resultater for klubblaget, så får det stå til hva som skjer når VM-troppene blir offentliggjort i november.

– Han har utviklet seg til å bli en av de beste høyrebackene i landet de siste årene. Når han ikke England-troppen får det stå på Gareth Soutgate sin regning. Han tar avgjørelsene og det må alle respektere. Det eneste kan kan gjøre er å levere varene for Liverpool. Det er en selvfølgelighet at de siste ukene har vært vanskelig, men forhåpentligvis kan vi finne formen igjen, alle sammen, sa Van Dijk.

Allerede på søndag venter serieleder Arsenal, før Manchester City venter helgen etter. I mellom kampene skal det også spilles en ny kamp mot Rangers, i Skottland. Det kan være en make it or break it-uke for Van Dijk og co, men mot Rangers viste laget en stor forbedring fra tidligere i sesongen.

– Forhåpentligvis kan vi komme oss tilbake til vårt vante nivå. Det er vi alle vi, og jobber med, og og kommer på trening for: å bli sterkere, raskere og bedre. Det er ikke noe som fikses fort. Hvis det var slik hadde vi levd i en enklere verden.

Liverpool, Van Dijk og Alexander-Arnold møter Arsenal på søndag. Kampen sendes på V Sport Premier League.