– De sender en ekstra person på løp fordi de vet at vi står høyt med forsvaret

Virgil van Dijk har forsøkt å forklare hvorfor ting ikke går på skinner.

Virgil van Dijk har etter kampen mot Brighton forsøkt å forklare hvorfor Liverpool ikke klarte å kontrollere kampen bedre. Tidvis godt angrepsspill var nok til å redde et poeng, men store deler av kampen var kaotisk, og forsvaret til Liverpool så vaklende ut. 

Ifølge Sporting News sier van Dijk at han ikke vet helt hva som er grunnen. 

– Vi prøver hele tiden å presse motstanderen, men de tilpasser seg oss også og prøver tidvis å være mer direkte og å sende en ekstra person på løp fordi de vet at vi står høyt med forsvaret, sier forsvarsspilleren, som har slitt med prestasjonene denne sesongen. 

– Brighton er et godt lag som spilte god fotball i dag. De har en spillestil de sverger til, og de var gode der vi ikke var det. Men ett poeng er bedre enn tap, legger han til. 

Trenger stabilitet

Van Dijk ble bedt om å forklare enda nærmere hvorfor Liverpool ikke klarer å levere det de har vært så gode på før. 

– Vi prøver alltid å presse, finne de rette rommene og gjøre det samlet. Mot Ajax fikk vi det til veldig bra, og vi må sørge for at vi ikke glemmer hvordan vi gjør det. Vi har gjort det på et høyt nivå i fire-fem år og må finne tilbake til den stabiliteten og selvtilliten. Og vi må holde sammen, sier han.

– Å finne den stabiliteten er det vanskeligste i fotball. Du må takle nederlag sammen og prøve å lykkes igjen. Vi har hatt noen tilbakeslag, og det er vanskelig å komme med en god respons når man ikke er i sin beste form. Men jeg er sikker på at vi kommer til å klare det. For fire måneder siden kjempet vi om alle trofeene. Nå er vi ikke i vår beste form. Men vi kommer til å komme der, sier han.

Van Dijk legger for øvrig til at det ikke bare er forsvaret som ikke har levert denne sesongen. Liverpool er en maskin der alle delene må fungere for at det skal bli gode resultater. 

– Forsvarsspill starter helt der fremme, og angrepsspill starter bakfra. Det er våre prinsipper, og vi må finne tilbake til det. Vi må finne formen, og vi vet at vi har vanskelige kamper i vente, mot Rangers, Arsenal, Rangers igjen og Manchester City. Vi må bare gå for det og prøve å få selvtilliten tilbake, sier han.