Avviser at spillerne har VM i bakhodet

Virgil van Dijk fikk spørsmål om hva som kan være grunnen til den svake sesongstarten.

På en pressekonferanse i forbindelse med Nations League-kampene den neste uken fikk Virgil van Dijk spørsmål om Liverpools svake sesongstart - og hvorvidt det nært forestående VM i Qatar kan føre til at spillernes hoder ikke er helt på plass for klubblaget.

Van Dijk er blant dem som er mest motivert foran VM. Samtidig som han har utmerket seg blant de beste midtstopperne Premier League har sett, har ikke landslagskarrieren vært like minneverdig. Landslagskapteinen står med 47 kamper for Nederland, og utrolig nok har ingen av dem kommet i et VM eller EM. I fjorårets EM var det kneskaden som ødela. 

Likevel sier han at denne sulten ikke påvirker hverdagen med Liverpool. 

– På ingen måte. Det kan dere være het trygge på. Hvis man går rundt og er redd for å bli skadet havner man i problemer. Vi tar som vanlig en kamp om gangen, og det gjelder også med landslaget. For meg står nå kampene mot Polen og Belgia for tur, og så kommer Brighton i Premier League. Jeg tenker ikke på det som skal skje i november, sier han ifølge The Times

– Forstår at alle lurer

31-åringen sier at de andre i Liverpool-troppen er på bølgelengde med stopperen og at man ikke kan skylde på verdensmesterskapet for den noe magre poengfangsten. 

– Det er ikke derfor vi befinner oss der vi er for øyeblikket, sier han. 

– Jeg forstår at alle lurer på hvorfor det har blitt slik, og spesielt når man sammenlikner med forrige sesong. Men jeg kan forsikre dere om at det ikke er en av grunnene, sier han. 

Nederland er inne i en god periode under ledelse av Louis van Gaal. De topper sin Nations League-gruppe før de siste kampene skal spilles den kommende uken. I VM i Qatar møter de Senegal og Ecuador i tillegg til vertsnasjonen i gruppespillet. 

Van Dijk ser frem til å kunne spille sitt første mesterskap med flagget på brystet - dersom han unngår skader den neste halvannen måned. 

– Jeg vil selvsagt være med, men går ikke rundt og tenker på dette med skader. For meg handler det bare om å spille, holde seg i form og finne en god flyt, sier han.

Om tidligere lagkamerat Gini Wijnaldum rekker mesterskapet er heller tvilsomt. Midtbanespilleren pådro seg en alvorlig skade på trening med sin nye klubb Roma i august.