– Fortiden min i Liverpool gjorde det umulig å lede Everton som jeg ønsket

Rafael Benítez snakker ut om tiden sin som Everton-manager.

Rafael Benitez fikk bare seks måneder som Everton-manager. Spanjolen tok over over i fjor sommer, etter en lang og komplisert prosess der eier Farhad Moshiri fikk mye motbør. Han valgte likevel å satse på mannen som mellom 2004 og 2010 ledet de røde på andre siden av Stanley Park. 

Nå snakker Benítez om hvor vanskelig det var å skulle lede Everton som han ville – men han angrer ikke på at han takket ja.

– Da Everton kom med tilbudet, visste jeg at jeg skulle gi mitt beste for å forbedre ting. Jeg visste at det ville bli vanskelig siden jeg hadde vært i Liverpool, så det var kanskje noen avgjørelser jeg ikke kunne ta. Det ble veldig synlig for oss i starten, sier 62-åringen i et eksklusivt intervju med Sky Sports News.

– Jeg hadde et møte med lederen i en av avdelingene, og jeg spurte ham «er alt greit?». Han sa «ja, alt er perfekt». Jeg tenkte at de hadde brukt 600 millioner pund, og at det ikke kunne være perfekt når eierne ikke er lykkelige og supporterne er misfornøyde, sier han.

Kunne vært mulig et annet sted

Spanjolen, som fortsatt bor på Merseyside, sier at det var enkelte avgjørelser han måtte droppe på grunn av forhistorien på Anfield.

UØNSKET: Rafael Benitez var ikke populær i tiden sin på Goodison.

UØNSKET: Rafael Benitez var ikke populær i tiden sin på Goodison.

– Så jeg forsto at jeg måtte endre ting på innsiden, men jeg kunne ikke gjøre det umiddelbart siden jeg var en tidligere rød, og kunne bli sett på som «åh, han kommer inn her for å endre klubben».

– I en annen klubb ville jeg tatt de avgjørelsene. Jeg har gjort de tidligere, fordi du vet helt klart at det er måten å forbedre ting på, men i Everton kunne jeg ikke gjøre det, sier han.

Benitez har vært arbeidsledig siden han mistet jobben i Everton.