– Det var på grunn av utenomsportslige grunner vi måtte selge Robbie Keane

Rafael Benítez letter på sløret om salget av Robbie Keane i 2008.

For en klubb som sjelden brukte veldig store summer på enkeltspillere, var det oppsiktsvekkende sommeren 2008, da Liverpool la 19 millioner pund på bordet og sikret seg angriperen Robbie Keane fra Tottenham.

Han ble klubbens nest dyreste kjøp i historien på det tidspunktet, og det var en sum som kunne stige til 20,3 millioner pund dersom han leverte varene i løpet av fireårskontrakten han signerte.

Det skulle ikke gå helt som håpet. Etter 28 kamper, sju mål og fem målgivende, ble Keane solgt tilbake til Tottenham i januarvinduet, for en sum som kunne stige til 16 millioner pund.

– Konen fant seg ikke til rette

I et større intervju med spanske AS forteller Benítez hva som skjedde, uten å nevne Keanes navn.

– Jeg kjøpte en stor spiller for Liverpool. Han hadde alle egenskapene som skulle til og tallene var perfekte, men konen hans klarte ikke å finne seg til rette, så seks måneder senere måtte han bli solgt, sier Benítez.

– Med tallene vi sitter på var det ikke en feil å kjøpe ham, men situasjonen med familien påvirket ham, sier han videre.

Keane har en annen versjon

I april i år var Keane gjest i Monday Night Football på Sky Sports sammen med Jamie Carragher, og der ble det tema hvorfor han mislykkes i Liverpool.

– Da jeg snakket med klubben og Rafa, var planen at jeg og Fernando Torres skulle spille sammen på topp, men jeg innså raskt etter noen kamper at det ikke var tilfelle, sa Keane.

– Året før hadde Steven Gerrard spilt i den 10er-rollen med ham, og han og Torres hadde en utrolig forståelse. Det var slik han ønsket å fortsette. Han likte å ha den ekstra midtbanespilleren.

Siste serierunde spilles søndag kl. 17.00. Liverpool - Wolverhampton vises på TV 2 Sport Premium 2, og Manchester City - Aston Villa på TV 2 Sport Premium 1.