– Jeg er ikke naiv

Virgil van Dijk erkjenner at han ikke har vært på sitt beste i sesongstarten.

Virgil van Dijk var tilbake i kjent stil da han torsdag kveld holdt Robert Lewandowski i sjakk i Nederlands 2-0-seier borte mot Polen i Nations League. De oransje, med Liverpool-stopperen som kaptein, styrer mot gruppeseier og kvalik til sluttspillet i turneringen. 

Å temme motstanderens spisser har ikke vært like enkelt for klubblaget denne sesongen. 31-åringen har måttet tåle kritikk for forsvarsspillet sitt både generelt og i enkeltsituasjoner, som da Jadon Sancho scoret åpningsmålet mot Liverpool på Old Trafford eller da Wilfried Zaha gjorde det samme for Crystal Palace på Anfield. 

Midtstopperen erkjenner at han ikke har vært på sitt beste. 

– Jeg vet at jeg kunne ha spilt bedre i sesongstarten. Jeg er ikke naiv, og vet veldig godt når jeg har gjort en feil, sier han. 

Føler på ansvaret

Det er travle tider med mye press på van Dijk. Forrige sesong kjempet han på fire fronter med Liverpool, og om en drøy måned leder han sine landslagskamerater inn i det som blir hans første store turnering med flagget på brystet. 

I intervjuet, som er gjengitt av The Athletic, innrømmer stopperen at oppgavene krever mye mentalt. Samtidig legger han til at det er en rolle han trives i. 

– Jeg vet at jeg er en viktig spiller både på klubb- og landslag, og jeg føler selvsagt på det ansvaret, sier han og legger til: 

– Det er en mental utfordring, for du kjenner på mye av presset i hodet. Mange glemmer at det er der hele tiden. Vi gjør vårt beste hele tiden, men må tåle kritikk når den kommer. Det er ikke alltid like lett å takle den, men jeg har lært meg det, sier han.

Søndag spiller Nederland sin siste kamp før VM i Qatar. Da kommer Belgia på besøk, og uavgjort vil være nok til å sikre gruppeseieren for Louis van Gaals menn.