Skaperne av «Drive to Survive» i samtaler med Premier League

Vil øke interessen globalt.

Verdens mest populære fotballiga vil skaffe seg enda flere tilhengere, og en måte å gjøre det på er gjennom å lage en ny Netflix-serie. The Times skriver at Premier League nå kan få sin egen versjon av den meget populære «Drive To Survive»-serien, som handler om Formel 1. 

Skaperne av «Drive To Survive» har tatt kontakt med Premier League med forslag om å lage en Netflix-serie om den engelske toppdivisjonen. De håper å oppnå samme resultat som med Formel 1-serien, som har gitt sporten utallige nye fans verden over. 

Har lagd Gerrard-dokumentar

Det er produksjonsselskapet Box To Box Films som står bak. De har blant annet også lagd dokumentaren «Make Us Dream» om Steven Gerrard for Amazon. 

Selskapet skal ha vært i kontakt med enkeltklubber i Premier League også. De er ikke navngitt. Liverpool har som kjent holdt seg borte fra den slags rampelys siden «Being Liverpool» gikk på luften for snart ti år siden. De siste årene har vi kunnet følge lag som Manchester City, Tottenham og Arsenal i «All or Nothing»-serien, Leeds, Sunderland og Wrexham er andre klubber som har fått sine egne serier.

Formel 1-serien har blitt populær blant annet takket være de frie tøylene skaperne tilsynelatende har fått når det gjelder å komme tett på begivenhetene blant de store stjernene. Om Premier League-klubbene tillater det samme gjenstår å se.

Som vi tidligere har skrevet solgte Premier League nylig en pakke til det amerikanske markedet med en verdi som kun matches i Skandinavia. Men de ser åpenbart at det er enda mer å hente i den globale fanbasen.

Klopp vil ikke slippe kameraene inn i garderoben

I «Drive to Survive» får en mye innblikk og intervjuer med de involverte – men ikke samme innsyn som «All or Nothing»-dokumentarene til Amazon, som er med inn i garderoben.

Da «All or Nothing»-dokumentaren om City kom i 2018, fikk Jürgen Klopp spørsmål om det kunne være aktuelt for Liverpool med en slik dokumentar. De røde har allerede sluppet kameraene inn én gang – det var i 2012 under Brendan Rodgers for «Being: Liverpool». Under Klopp ville ikke noe slikt vært aktuelt, og Daily Mail rapporterte at de røde takket nei til Amazon i 2019.

Senere i 2019, ble daværende RB Salzburg-manager Jesse Marsch filmet da han holdt sin tale foran spillerne før en Champions League-kamp på Anfield. Leeds-manageren holdt ikke igjen, og klippet fikk mye oppmerksomhet. Klopp var ikke fan.

– Dersom LFCTV hadde lagt ut en video av meg i en slik situasjon, ville jeg sagt opp og forlatt klubben. Det er sannheten, og det eneste jeg ønsker å si om det, sa Klopp til The Times.