Den lange kamppausen har gjort godt for en rekke spillere

Sett bort fra usikkerheten rundt Trent Alexander-Arnold er det mye positivt å ta med seg fra en lange kamppausen for Liverpool.

Det skulle bli den mest hektiske høstsesongen noensinne, men i stedet ble det en september måned knapt uten kamper for Liverpool. Og det har trolig gjort godt for laget som har haltet i sesongstarten. 

Oktober og starten på november blir enda heftigere enn det september skulle vært. Da passer det godt at pilen peker i riktig retning for mange av de rødes spillere, og at vi kan se frem mot en avgjørende periode i sesongen med optimisme. 

Ser vi bort fra Trent Alexander-Arnold og måten han blir behandlet på av landslagssjef Gareth Southgate, er det stort sett bare godt nytt å hente når det gjelder resten av spillerne.

Opptur for flere av spillerne

Landslagssamlinger byr ofte på voldsom kampbelastning og fare for skader hos mange Liverpool-spillere, men så langt har vi sluppet unna dårlige nyheter denne gangen.

I stedet har viktige spillere fått seg en opptur. Virgil van Dijk holdt Robert Lewandowski i sjakk da Nederland slo Polen 2-0 på bortebane før helgen. Så ble Belgia, med en formsterk Kevin De Bruyne i laget, slått 1-0 da kaptein van Dijk ble matchvinner og hollenderne sikret gruppeseieren i Nations League. Etter selv å ha innrømmet at formen ikke har vært på topp for klubblaget, gjorde nok disse kampene godt for 31-åringen. 

Vi regner med at Mohamed Salah også tar med seg gode følelser fra sin landskamp inn mot perioden som venter for klubblaget. To scoringer ble fangsten i Egypts 3-0-seier over Niger, og til glede for oss fikk Salah fri etter denne kampen og gode muligheter til å lade batteriene. 

Diogo Jota er en annen som tar med seg noe positivt fra samlingen. Han kom inn og scoret da Portugal knuste Tsjekkia i helgen og er aktuell for å starte tirsdagens kamp mot Spania. Han virker å finne kampformen etter skaden som ødela hele sesongoppkjøringen.

KOM INN: Jordan Henderson var tilbake på banen mandag.

KOM INN: Jordan Henderson var tilbake på banen mandag.

Gledelig var det også å se Jordan Henderson tilbake på banen for første gang siden 31. august da han fikk et lite innhopp for England mandag kveld. 

De som ikke har vært involvert

En kamppause har også sørget for at spillere som Andy Robertson, Ibrahima Konaté og Curtis Jones har fått tid til å komme til hektene igjen etter sine skader. Ifølge David Lynch er trioen tilbake i trening sammen med resten av laget. 

Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain har også fått litt mer ro til å jobbe seg tilbake fra sine skader, og håpet er at de kan komme tilbake på banen igjen i løpet av oktober. 

Nykommer Arthur benyttet anledningen til å spille to kamper for Liverpools U21-lag i jakten på kampform. Den innstillingen har imponert Jürgen Klopp og trenerteamet. 

Og for Klopps del har det blitt en periode med fri fra pressekonferanser og sjonglering med en skadeplaget tropp. Tyskeren har nok også grublet fælt på hvordan han skal få Liverpool tilbake på sporet som gjorde forrige sesong så bra som den ble.