«Sier langt mer om Southgates mangler som manager enn om Alexander-Arnold»

Landslagssjefen får kritikk for å fryse ut Trent Alexander-Arnold.

Et av de store spørsmålene rundt det engelske landslaget er om Trent Alexander-Arnold noen gang kommer til å spille seg inn i varmen hos landslagssjef Gareth Southgate. 

For øyeblikket heller det mot nei. Liverpools høyreback er ute i kulden for andre kamp på rad denne samlingen, og blir ikke en gang å se i troppen når Tyskland besøker Wembley mandag kveld. 

Ettersom det er siste landskamp som spilles før VM i Qatar, stilles nå spørsmålet om plassen i VM-troppen er i fare for Trent. Det vil i så fall være en stor skamplett for Southgate, mener journalist James Pearce i The Athletic

«Southgates manglende evne til å utnytte Trents talent i løpet av sin regjeringstid sier langt mer om hans mangler som manager enn om Alexander-Arnolds evner», skriver han.

«Latterlig»

Pearce er ikke overrasket over at Trent er vraket til kveldens kamp, all den tid han er vant til å bli oversett av Southgate. 

«Men med en VM-plass som nå er i fare virker det helt latterlig at en så talentfull spiller ikke en gang blir med på benken for et England-lag som under Southgates ledelse har vært i elendig form siden slutten av forrige sesong». 

Pearce legger til at Alexander-Arnold ikke har vært på sitt beste denne sesongen, men at det samme kan sies om konkurrentene på høyrebacken. 

«Faktum er at hans dynamiske og offensive egenskaper ikke passer inn med England-managerens forsiktige tilnærming til fotball. Southgate virker å være så besatt av hva han tror Alexander-Arnold ikke kan at han ikke evner å se kvaliteten han kunne tilført et lag som opplever en dramatisk før like før den største fotballturneringen som finnes». 

Også Henry Winter i The Times langer ut mot Southgate. 

«Southgates behandling av Trent Alexander-Arnold nærmer seg det brutale og det bisarre. England-manageren har utelatt ham fra kveldens tropp mot Tyskland og på den måten sådd ny tvil om hvorvidt en av de mest beundrede og meritterte unge spillerne i Europa skal til VM. Selv om Southgate var blant UEFA-observatørene som stemte Liverpool-backen inn i sesongens lag i Champions League i mai», skriver han.

«God nok for Klopp, men ikke for Southgate. Tenke seg til», skriver Winter.

England møter Tyskland klokken 20.45 mandag. Southgates lag har allerede rykket ned til nivå B i Nations League etter kun å ha tatt to poeng på de første fem kampene.