Viktig samling for Liverpools engelske spillere

VM-plassen er ikke helt trygg for noen av Liverpools engelske spillere.

England kjemper denne uken for livet i Nations League, der de ligger sist i gruppen og rykker ned til andre nivå ved tap mot Italia i Roma på fredag. 

Men for spillerne er nok kampen om en plass i Garetht Southgates tropp til VM i Qatar langt viktigere enn fornyet kontrakt i nivå A i Nations League. 

Blant de som må overbevise i denne samlingen, eller håpe at konkurrentene ikke klarer å gjøre det, er Trent Alexander-Arnold og Jordan Henderson. Begge opplever stor konkurranse om plassen og har ikke vært i sin beste form for Liverpool denne sesongen. 

Tøff kamp om plassen

Få har et større luksusproblem på én posisjon enn det Southgate har når det kommer til høyrebacken. Alexander-Arnold er bare et av en rekke gode alternativer til høyre i forsvaret. 

Ifølge Goal må Trent nå finne seg i å være tredjevalg på høyrebacken, bak Chelseas Reece James og Manchester Citys Kyle Walker. De har en ekstra fordel av å være mer vant til managerens foretrukne fembackslinje. 

Trents plass i troppen var i fare også foran fjorårets EM. Da kom han med, før en skade førte til at han måtte se mesterskapet fra sofaen. I år er konkurransen om plassen minst like hard. En spiller som Kieran Trippier banker også på døren, men blir kanskje benyttet som venstreback, der kampen om plassen ikke er like hard. 

På midtbanen virker Jordan Henderson å være mer etablert hos Southgate enn det Trent er, men formduppen og den påfølgende skaden kom på et ubeleilig tidspunkt for Liverpool-kapteinen. Han ble kalt inn i troppen etter skaden til Kalvin Phillips, men er neppe i form til mer enn et innhopp i kampene mot Italia og Tyskland. 

Hendersons rutine gjør han nok til en god mann å ha med i troppen dersom han er skadefri, men samtidig kan skader sette en stopper for 32-åringens VM-billett. 

Må håpe på formdupper

Joe Gomez kom ikke med i den siste landslagstroppen før VM og må håpe at en spiller som Harry Maguire spiller seg helt ut av Southgates varme, slik han har gjort hos Erik Ten Hag på klubblaget Manchester United. For øyeblikket er det imidlertid vanskelig å se at Gomez skal få en plass i VM-troppen i november. 

Det samme gjelder trolig også for Harvey Elliott, som nok måtte ha fått sitt første møte med seniortroppen nå for å ha en mulighet til å spille seg inn i troppen. Men med veldig godt spill i oktober kombinert med skader på andre midtbanespillere kan det hende Elliott blir vurdert. 

VM virker å komme for tidlig for den skadde duoen Curtis Jones og Alex Oxlade-Chamberlain. Jones har frem til nå blitt sett på som en U21-spiller, mens Ox har vært helt ute i kulden på landslaget de siste årene. 

England møter Italia på bortebane fredag, før de tar imot Tyskland på Wembley mandag kveld.