Han hadde gjennomført den medisinske testen og gjort intervjuer som ny Blackburn-spiller

Så nær var Sepp van den Berg å havne i Blackburn isteden for i Schalke denne sesongen.

Blackburns fotballdirektør, Gregg Broughton, har avslørt hvor nær Liverpools Sepp van den Berg var å bli Blackburn-spiller denne sesongen.

Nederlenderen hadde gjennomført den medisinske testen på Ewood Park, og hadde også gjennomført intervjuene og latt seg avbilde i Blackburn-drakt. Alt var klart for å presentere midtstopperen som ny Rovers-spiller på lån fra Liverpool, da overgangen kollapset på grunn av skadesituasjonen i Liverpool.

– Vi hadde alt i orden med Sepp van den Berg. Jeg tror det er allment kjent at han var her, gjennomførte den medisinske testen, intervjuene ble gjort og bildene ble tatt. Det var en skadekrise i Liverpool, og Anfield-klubben ville vente med å signere kontrakten, selv om alt var i orden på vår side, forklarer Broughton til Lancs Live.

Spilleravgang i Schalke veltet avtalen for Blackburn

– Det nærmet seg slutten av transfervinduet. Liverpool hadde vunnet 9-0 på hjemmebane, og vi fikk en telefon der det ble sagt at ting kunne skje ganske raskt. Men så solgte Schalke en spiller til AC Milan den kvelden, og ting endret seg igjen.

– Vi ville ikke vente lenger på at Sepp skulle bestemme seg. Vi måtte agere raskt. Vi klarte å hente inn både Dom Hyam og Clinton Mola etter det. 

Van den Berg, som for tiden er opptatt med spill for Nederland U21, har spilt tre Bundesligakamper og blitt fast inventar i Schalkes midtforsvar etter at han ble lånt ut fra Liverpool.