– Alle vet hvor bra han gjorde det her, men jeg er ikke Potter

Brightons nye manager lover å sette sitt eget preg på det overpresterende laget som gjester Anfield lørdag.

Brighton ble det tredje laget til å bytte manager i Premier League denne sesongen etter Bournemouth og Chelsea, men i motsetning til de to andre var det ikke frivillig. De måtte nemlig gi slipp på populære Graham Potter, som takket ja til tilbudet fra Chelsea tidligere i september. 

Deler av de om lag 20 millionene med pund Brighton fikk for Potter har de brukt på å hente erstatteren, Roberto De Zerbi. Lørdag får italieneren sin debut i sin nye klubb når de gjester Liverpool på Anfield, og 43-åringen virker å være klar over at han har store sko å fylle. 

Samtidig er han klar på at han skal sette sitt preg på laget. 

– Potter gjorde en god jobb. Alle vet hvor bra han gjorde det her, men jeg er ikke Potter, sier De Zerbi til Brightons nettsider.

Egen spillestil

Potter fikk mye skryt for å få Brighton til å prestere over evne. Salg av nøkkelspillere og lure kjøp av unge talenter eller spillere som passet inn i troppen var noe av nøkkelen. 

En dynamisk spillestil med godt press ga lenge gode prestasjoner og etter hvert også solide resultater. For øyeblikket er de nummer fire i Premier League med 13 poeng etter seks kamper. 

De Zerbi, som trente Sassuolo med gode resultater fra 2018 til 2021, trives med enda mer ball i laget, og med mye fokus på kantspillerne i sin 4-2-3-1-formasjon.  

Hele tre uker er gått siden Brightons forrige kamp. Da ble det målfest mot Leicester:

– Vi har mye til felles, men jeg snakker ikke om spillestil - jeg snakker om prinsipper og mentaliteten i spillet. Hvis vi kan beholde den mentaliteten og de prinsippene vil jeg prøve å implementere mine ideer uten å gjøre for store endringer, sier han.

– Vi har mye spillere med kvalitet og vi vil forsøke å utnytte det så godt vi kan. Om vi mister ballen må vi vinne den tilbake så fort som mulig, sier De Zerbi.

Hans forrige trenerjobb var i Shakhtar Donetsk, men oppholdet ble kortere enn planlagt som følge av Russlands invasjon av Ukraina.