Bekreftet:Liverpools neste motstander har fått ny manager

Italiener er Graham Potters etterfølger.

Brighton & Hove Albion bekreftet søndag kveld at Roberto De Zerbi er Graham Potters etterfølger i managerstolen på Amex Stadium. 

43-åringen har i helgen vært i samtaler med sydkystklubben om det som er hans første rolle i Premier League, og planen er at Zerbi skal lede Brighton i kampen mot Liverpool på Anfield den 1. oktober.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Bo Svensson i Mainz skal også ha vært blant kandidatene til jobben, men Brighton bestemte seg for å gå for italieneren.

Forlot Shakhtar Donetsk på grunn av Russlands invasjon i Ukraina

De Zerbi forlot sin rolle som trener for Shakhtar Donetsk i juli, etter ett år i den ukrainske klubben. Shakhtar-karrieren ble forkortet på grunn av Russlands invasjon i Ukraina. 43-åringen har tidligere trent italienske klubber, inkludert Sassuolo, som han styrte til øvre halvdel av Serie A.

Brighton ligger helt oppe på fjerdeplass i Premier League, etter en god sesongstart under den nye Chelsea-manageren, Potter. Sydkystklubben har sanket 13 poeng på sine seks første kamper, noe som er fire poeng mer enn Liverpool på åttendeplass.

De Zerbi har en aktiv karriere i Serie A bak seg, hvor han spilte både for AC Milan og Napoli. Han startet sin trenerkarriere i 2013, da han la fotballskoene på hylla. Hans første trenerjobb var for amatørlaget Darfo Boario.