En tredjedel av Liverpools mål denne sesongen har kommet etter hjørnespark

Liverpool har startet sesongen svakere enn de fleste regnet med, men cornerne er det i alle fall ikke grunn til å klage på.

Liverpools vinnermål i Champions League-kampen mot Ajax tirsdag kveld kom etter at Joel Matip stanget inn et utoverskrudd hjørnespark fra Kostas Tsimikas. Vinnermålet i det 89. minutt kom fra Liverpools tiende corner for kvelden. 

Det lå litt i kortene, mener Andy Jones og James Pearce i The Athletic. De slår fast at Liverpools cornere hadde vært utmerket i hele kampen, og Ajax-keeper Remko Pasveer måtte være på tå hev for å stoppe flere av dem.

– Jeg tror ikke noen ble overrasket over at vinnermålet kom på en dødball, for våre dødballer i denne kampen var veldig gode, og jeg aner ikke hvordan vi unngikk å score på dem tidligere i kampen, sa Jürgen Klopp etter matchen.

Trent Alexander-Arnold og Tsimikas hadde levert den ene gode corneren etter den andre, som midtstopperne Matip og Virgil van Dijk kunne angripe. 

– Vi var farlige på nesten hver eneste corner, og til slutt fikk vi uttelling. Det var en flott heading fra Joel, sa Diogo Jota etter kampen.

Sidebackene tar cornerne

Faktum er at seks av Liverpools 18 mål denne sesongen har kommet etter hjørnespark. Det er Alexander-Arnold, Tsimikas, Andy Robertson og James Milner som har tatt Liverpools cornere denne sesongen. Sistnevnte har dog bare tatt en. Flest er det Alexander-Arnold og Robertson som har tatt.

To av målene har kommet etter hjørnespark fra Tsimikas, to etter cornere fra Robertson, og en scoring hver etter cornere fra Alexander-Arnold og Milner. 

Liverpool har vært veldig effektive på hjørnespark i flere sesonger. I de tre siste sesongene har de røde vært det laget i Premier League som har gjort flest mål på cornere.

Så langt denne sesongen har de fått 68 hjørnespark, og har ifølge The Athletic fått til 35 avslutninger innen 10 sekunder etter at cornerne er blitt tatt.

I 9-0-seieren over Bournemouth scoret de røde tre ganger på åtte hjørnespark. To ble slått rett inn i feltet, mens et ble tatt kort.

Det femte målet kom etter en utoverskrudd corner fra Andy Robertson som Virgil van Dijk stanget kontant i mål.

Den sjuende scoringen kom etter en kort corner fra Andy Robertson. Skotten fikk ballen tilbake, og avanserte et stykke før han la ballen inn i feltet, der Roberto Firmino kunne sette ballen i mål etter at Bournemouth-keeper Mark Travers hadde fomlet litt.

Den niende scoringen kom etter enn innoverskrudd corner fra Tsimikas som Luis Diaz headet kontant i mål ved nærmeste stolpe.

I fjor var 73 prosent av Liverpools cornere utoverskrudde ifølge The Athletic. Denne sesongen slås det flere innoverskrudde cornere, da bare 59 prosent har vært utoverskrudde. 

Fabio Carvalhos vinnermål mot Newcastle kom også etter en corner. Et utoverskrudd hjørnespark fra James Milner som Joe Gomez headet videre til Mohamed Salah, og som etter hvert havnet hos Carvalho, som dundret ballen i nettaket.

Mohamed Salahs trøstemål mot Manchester United på Old Trafford kom også etter en innoverskrudd corner fra Trent Alexander-Arnold som vertene klarerte. Harvey Elliott headet ballen tilbake inn i feltet, der Fabio Carvalho fikk fyrt av et skudd, og Salah satte returen i mål i kampen som Liverpool tapte 2-1.