Cornerproblemet som Klopp må finne en løsning på

På ett år har Liverpool gått fra å være corner-konger til å bli puslinger i motstanderens straffefelt.

10. apr 2021 kl 09.38Einar Kvande

Da Liverpool vant ligaen i fjor var de røde Premier Leagues corner-konger. Det er de definitivt ikke i år, slår James Pearce fast i The Athletic.

Liverpool har faktisk tatt 105 hjørnespark siden sist de scoret på en corner. Den scoringen kom da Joel Matip stanget et hjørnespark fra Trent Alexander-Arnold videre til Mohamed Salah, som nikket ballen i mål fra kloss hold da Crystal Palace ble slått 7-0 på Selhurst Park like før jul. Tre dager tidligere hadde Roberto Firmino stanget en corner fra Andy Robertson i mål mot Tottenham, og kunne juble foran 1500 tilskuere på The Kop.

Da Liverpool vant Premier League i 2019/20 scoret de røde på hvert 14. hjørnespark. Men med både Virgil van Dijk og Joel Matip ute med langtidsskader har Liverpool mistet mesteparten av sin luftstyrke i motstanderens straffefelt. 

Da Firmino jublet mot Tottenham i desember hadde Liverpool tatt 21 poeng av 21 mulige hjemme på Anfield. Nå, 116 dager senere, har ikke Liverpool vunnet på hjemmebane siden. Den verste sekvensen i klubbens 128 år lange historie.

Fra å spille 68 ligakamper over nesten fire år uten å tape en ligakamp på Anfield, har Liverpool nå tapt seks kamper på rad. Burnley, Brighton, Manchester City, Everton, Chelsea og Fulham har i tur og orden triumfert i Liverpools lekegrind. Vi må faktisk helt tilbake til 1953/54-sesongen, da Liverpool kjempet i bunnen av den gamle førstedivisjon, for å finne sist de tapte så mange som seks hjemmekamper i ligaen i en og samme sesong. Da rykket de ned etter å ha blitt helt sist. 

AVGJØR I KAMPENS SISTE SPILLEMINUTT: Roberto Firmino scoret vinnermålet med hodet sist Liverpool vant på Anfield.

AVGJØR I KAMPENS SISTE SPILLEMINUTT: Roberto Firmino scoret vinnermålet med hodet sist Liverpool vant på Anfield.

Har bare scoret en gang på Anfield dette kalenderåret

De regjerende mestrene har bare sanket to poeng av 24 mulige på Anfield siden seieren over Tottenham den 16. desember, og siden Sadio Mane scoret mot West Bromwich 2. juledag har de røde faktisk ikke scoret i åpent spill på hjemmebane på 708 minutter. Det er nesten 12 timer med fotball. 

Faktum er at Mohamed Salahs straffescoring da Liverpool tapte 4-1 for Manchester City er det eneste Premier League-målet som Jürgen Klopps menn har gjort på Anfield dette kalenderåret. I samme periode har Liverpool vunnet på bortebane over Tottenham, West Ham, Sheffield United, Wolves og Arsenal. De har også slått RB Leipzig to ganger på nøytral bane i Ungarn i Champions League. 

Det er med andre ord ikke tvil om at Liverpool må få orden på hjemmeformen, og det bør de helst begynne med mot Aston Villa i dag.

Jürgen Klopp forklarte før helgen den sviktende hjemmeformen med at laget savner sine supportere på tribunene. 

– Hovedårsaken til at vi ikke er like gode på hjemmebane lenger er at vi savner supporterne. Men vi har spilt noen veldig gode kamper på hjemmebane også uten supportere, og det må vi gjøre nå også, utbroderte Liverpool-manageren.

– Det er ikke enkelt å forklare at vi har tapt så mange hjemmekamper på rad. Vi har ikke spilt bra nok, og må endre på det, la han til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]