Derfor kalles han «Aquaman»

Virgil van Dijk rører ikke kullsyreholdige drikker.

Virgil van Dijk drikker kun vann for å holde seg i best mulig form, noe som førte til at tidligere lagkamerat Georginio Wijnaldum begynte å kalle ham «Aquaman».

– Jeg drikker kun vann. Gini pleide å kalle meg for «Aquaman» fordi jeg kun drikker vann, og det er det eneste jeg har i huset, siteres Liverpool-stopperen av Mirror.

– Av og til kan jeg nyte et glass vin sammen med min kone. Jeg liker ikke kullsyreholdige drikker, og jeg liker ikke at barna mine drikker dem heller, så det går mest i vann.

Har spilt samtlige minutter

Van Dijk har vært fantastisk for Liverpool siden han kom fra Southampton i 2018, og har vært med på å vinne både Champions League, supercupen, klubb-VM, Premier League, FA-cupen og ligacupen med Anfield-klubben.

Nederlenderen har spilt samtlige ni kamper for Liverpool denne sesongen, og har også vært på banen i samfulle 90 minutter i alle kampene. Han har sanket to gule kort, ett i Premier League og ett i Champions League, og kom på scoringslisten i 9-0-seieren over Bournemouth mot slutten av august.

Viste tegn på formstigning

I forrige uke holdt han Robert Lewandowski i sjakk da Nederland slo Polen 2-0 på bortebane. Så ble Belgia, med en formsterk Kevin De Bruyne på laget, slått 1-0 da kaptein van Dijk ble matchvinner og hollenderne sikret gruppeseieren i Nations League. Etter selv å ha innrømmet at formen ikke har vært på topp for klubblaget, gjorde nok disse kampene godt for 31-åringen. 

– Jeg vet at jeg kunne ha spilt bedre i sesongstarten. Jeg er ikke naiv, og vet veldig godt når jeg har gjort en feil, sa van Dijk etter kampen mot Polen.

– Jeg vet at jeg er en viktig spiller både på klubb- og landslag, og jeg føler selvsagt på det ansvaret, la han til. 

– Det er en mental utfordring, for du kjenner på mye av presset i hodet. Mange glemmer at det er der hele tiden. Vi gjør vårt beste hele tiden, men må tåle kritikk når den kommer. Det er ikke alltid like lett å takle den, men jeg har lært meg det.

I helgen spiller van Dijk sin tiende kamp for Liverpool for sesongen, når Brighton kommer på besøk.

Liverpool - Brighton spilles på Anfield lørdag klokken 16.00, og blir sendt direkte på V Sport PL og Viaplay.