– Trent har ikke et defensivt problem, vi hadde et problem

Jürgen Klopp var glad for å se høyrebacken skinne igjen.

– Han spilte en god kamp, spesielt defensivt, et herlig mål. Måten jeg sa det på tidligere, vi satte opp laget annerledes. Vi kan ikke snakke om det hver uke, men Trent har ikke et defensivt problem, vi hadde et defensivt problem, forhåpentligvis hadde, sa Jürgen Klopp etter oppsvingen mot Rangers.

– Det er lenge siden han sist scoret på en frispark, så jeg er glad han fortsatt har det inne.

Med baklengsmål og poengtap har kritikken kommet, spesielt rettet mot høyreback Trent Alexander-Arnold, men Klopp mener at dette skyldes fellesskapet.

– Fordi timingen var ikke riktig og vi tar risiko i forsvarsspillet, alle vet det. Hvis timingen ikke stemmer, åpner du rom og disse rommene er ofte bak Trent. Ikke på grunn av ham, men på grunn av andre situasjoner og så må han løpe hjem.

Flere supportere har etterlyst grep fra tyskeren. Mot Rangers fikk vi se et Liverpool-lag med mye nytt.

– Ja, som jeg sa, vi var ikke i et perfekt øyeblikk og det er derfor vi bare justerte det litt.

Formasjonsbytte gav utbytte

Da lagoppstillingen ble sluppet var de første tankene at dette så offensivt ut. Men som Klopp har sagt tidligere, henger fremover og bakover på banen sammen med hverandre.

SCORET ENDELIG IGJEN PÅ FRISPARK: 23-åringen svarte kritikerne på best mulig måte.

SCORET ENDELIG IGJEN PÅ FRISPARK: 23-åringen svarte kritikerne på best mulig måte.

– Det hadde litt å gjøre med kampen, men ikke så mye, det var for oss. Vi ønsket å forsvare annerledes enn vi vanligvis gjør.

For treneren er det merkelig at majoriteten av kritikken for forsvarsspillet fokuserer på den høye linja. Videre kan det virke som at formasjonsgrepene ikke var spesifikt rettet mot Rangers-kampen, og kanskje noe vi får se i Premier League også.

– Det er derfor vi satte det opp litt annerledes, stengte av ulike rom. Vi visste selvsagt at venstresida til Rangers er den kreative med Ryan (Kent) og Borna (Barišić), og (James) Tavernier er en stor trussel i de avsluttende situasjonene, så det var den delen som hadde å gjøre med akkurat den kampen.