Klopp avslører at Darwin Núñez ikke var klar til å starte

Landslagsprogrammet begrenset Klopp muligheter mot Brighton.

Luis Díaz kom inn i pausen mot Brighton, for en anonym Fábio Carvalho, og var viktig for at Liverpool unngikk tap på Anfield.

Colombianeren har vært en av de mer positive denne sesongen, og grunnen til at han ikke startet var at han spilte sene landskamper med lang reisevei.

Núñez var ikke 100 prosent

For Uruguay så det bedre ut siden de spilte sine treningskamper mot Iran og Canada på europeisk jord, men på dagens pressekonferanse avslørte Jürgen Klopp at Darwin Núñez ikke kunne risikeres fra start av.

(Høydepunkter Brighton under)

– Hvorfor startet han ikke, han kom tilbake fra landslag og hadde stølhet i hamstringen. Når du får slik informasjon fra det medisinske apparatet, gir det noen minutter, med hvor lenge han kan tillates å spille. Du starter ikke noen som bare kan spille 20 minutter eller 15.

Spissen entret første banen etter 89 minutter, i jakten på alle tre poengene. Foreløpig har det vært en litt ujevn start på Liverpool-karrieren.

Suspensjonen på tre kamper hjalp han selvsagt ikke, det er tydelig. Men det er sort sett det. Laget flyr ikke akkurat, det hjelper ikke en angriper, spesielt en avslutter, uttalte Klopp.

Storkjøpet tilpasser seg fortsatt

Tyskeren er klar på at 23-åringen fortsatt tilpasser seg livet i Premier League og på Merseyside.

– Det er bra. Selvsagt tilpasser han seg fortsatt, slik spillere alltid tilpasser seg. Nye spillere kommer inn og alle snakker om dem og ønsker at de skal skinne umiddelbart. Det skjer fra tid til annen, og noen ganger ikke.

SØR-AMERIKANERE SOM BERGET POENG: Hvem vet hvordan det hadde sett ut uten Roberto Firmino og Luis Díaz (og Alisson Becker) på lørdag.

SØR-AMERIKANERE SOM BERGET POENG: Hvem vet hvordan det hadde sett ut uten Roberto Firmino og Luis Díaz (og Alisson Becker) på lørdag.

– Vi fortalte han akkurat at vi er fullstendig avslappet. Det er veldig viktig i vår situasjon når han ikke starter, og han ser ikke ut som han bekymrer seg eller noe.

Klopp ble også spurt om hvordan det sto til med selvtilliten i troppen, som ikke fikk den boosten man hadde håpet på i ligareturen mot Brighton.

– Tror du Cristiano Ronaldo for øyeblikket er på høyden av sin selvtillit? Det skjer med oss alle. Lionel Messi sist sesong mye det samme. Du må ta et steg i riktig retning og når du er klar, den kommer tilbake.