Trygg på at Nunez ikke vil vises ut igjen i dag – samme hvor mye han provoseres

Men Jürgen Klopp kan ikke garantere at det er noe som aldri vil skje igjen.

Da Liverpool møtte Crystal Palace til sesongens første hjemmekamp klarte Palace-stopper Joachim Andersen å komme under huden på Liverpools storkjøp. Darwin Nunez fikk det røde kortet, og har sett de tre siste Premier League-kampene til sine nye lagkamerater fra tribunen.

Mot Everton kan han være tilbake, og i kampen med flest utvisninger i Premier League-historien har mulige utvisninger naturlig nok blitt tema i oppbygningen til kampen. Jürgen Klopp sier at han ikke kan garantere at noe slikt ikke skjer igjen i tiden hans på Anfield, men at han ikke er bekymret for at det skal skje på Goodison.

– Om det aldri vil skje igjen? Jeg vet ikke. Men jeg er ganske sikker på at ingenting vil skje i neste kamp. Han er en flott ung mann, men han har også følelser. Vi har ikke snakket i 15 fulle dager om det og sagt «du må roe deg», men vi har selvsagt gitt beskjed. Og spesielt nå, sier Klopp til The Telegraph.

TILBAKE: Darwin Nunez er nå tilbake fra suspensjon.

TILBAKE: Darwin Nunez er nå tilbake fra suspensjon.


Etter det røde kortet uttalte Luis Suarez at han hadde snakket med Nunez, og sagt fra om at motspillere nå ville være ute etter ham to-tre ganger oftere for å fyre ham opp.

– Jeg vet ikke om de har snakket sammen privat, men de har sikkert gjort det via nyhetene eller et media. At de vil være ute etter ham vil skje, men det skjer med andre også. Du må bare ignorere det, og bruke det. Måten vi ønsker at han skal tenke på det i disse situasjonene, er at vi skal gi tilbake med fotball, sier han.

Darwin må være klar for det som kommer

I lørdagens Merseyside-derby kan han møte James Tarkowski og Conor Coady. På sin pressekonferanse sa Evertons-sjef Frank Lampard at han ikke hadde noen planer om å fyre opp Nunez foran et heltent hjemmepublikum, selv om Tarkowski har sagt at han kan forvente å ha ha folk på seg.

– Jeg tror ikke Tarwkoski eller Conor Coady er kjente for så mye snakk av denne typen gjennom en kamp. Det meste vil ikke Nunez forstå uansett, men du trenger ikke å være så veldig kreativ med det, sier Klopp.

– Darwin må være klar for disse tingene, men når en spiller snakker mye til deg eller er veldig fysisk, så fokuserer han ikke på sitt eget spill, og Nunez må bruke disse øyeblikkene godt. Om den andre er for travel med å forstyrre ham, må du bare bruke det med fotballen, sier Klopp videre.

Ingen kamper har hatt flere røde kort

I Premier League-historien er det ingen kamper som har hatt flere utvisninger, med 22 totalt. Sju for Liverpool og 15 for Everton.

 1. David Unsworth (1997)
 2. Robbie Fowler (1997)
 3. Sander Westerveld (1999)
 4. Francis Jeffers (1999)
 5. Steven Gerrard (1999 og 2006)
 6. Thomas Gravesen (2000)
 7. Igor Biscan (2001)
 8. David Weir (2003)
 9. Gary Naysmith (2003)
 10. Milan Baros (2005)
 11. Phil Neville (2005 og 2007)
 12. Mikel Arteta (2005)
 13. Andy van der Meyde (2006)
 14. Tony Hibbert (2007)
 15. Tim Cahill (2008)
 16. Sotirios Kyrgiakos (2010)
 17. Steven Pienaar (2010)
 18. Jack Rodwell (2011)
 19. Ramiro Funes Mori (2016)
 20. Richarlison (2020)

Everton - Liverpool spilles kl. 13.30, og vises på V sport PL og Viaplay