Klopp bruker kampprogrammet til å forklare løsningen

Fokuserer på det kollektive, fremfor det individuelle.

Det har definitivt ikke gått på skinner for Jürgen Klopps gutter, hverken i hjemlig liga eller Champions League, så langt.

I kampprogrammet for kvelden 55-åringen tid på å anerkjenne og forklare situasjonen, og skriver: 

«Noe som jeg må akseptere – og enda viktigere håndtere – er det at vi er ikke i en periode hvor vi har våre beste øyeblikk. Jeg sa et par ganger etter uavgjort mot Brighton denne helga at selvtilliten vår må forbedres og det gjør den, men dette er ikke noe som bare skjer.»

«Hvis det var en enkel løsning, noe som tillot meg å bare knipse med fingrene, da ville jeg gjøre det, men det har aldri vært og vil aldri bli så enkelt.»

«Dette er utfordringen med fotball, skjønt, den blir gjort større da samtidig som du gjør alt du kan for å finne løsninger, motstanderne forsøker å gi deg problemer.»

Har fungert før

Tyskeren poengterer at Liverpool har vært ganske gode på nettopp løsninger i senere år. På grunn av det har man bygget erfaring om hvordan dette kan håndteres.

«Dette er et lag-problem og ikke et individuelt et. Jeg vet det er alltid en fascinasjon med hvordan individuelle spillere presterer og hvis jeg er ærlig kan kritikken noen ganger gå for langt, men jeg har vært i fotball lenge nok til å vite at den beste måten å få individuelle til å spille bra er å få laget til å spille bra. Forsvarere er bedre når laget forsvarer godt, angripere er bedre når laget angriper godt.»

«Jeg vet folk utenfor klubben vil fokusere på individer men vi vil alltid konsentrere på det kollektive og de tingene som vi kan gjøre sammen som vil tillate oss å forbedre oss.»

Står med supporterne

Treneren tar med at han forstår godt supporternes følelser, noe som naturlig nok påvirker han. Fansen er en del av løsningen.

«Sannheten er at dette er et øyeblikk hvor vi trenger dem. Vi trenger dem alltid, selvsagt, men akkurat nå som vi ser etter å kjempe oss ut av en periode som tester oss trenger vi dem mer enn noen gang. De vet allerede dette, selvsagt, så forhåpentligvis kan vi hjelpe dem og de kan hjelpe oss.»

«Dette er de anledningene som bør nytes. Vi bør aldri glemme hvor tøft det er å komme til dette stadiet, så når en kamp som dette kommer bør vi gjøre alt vi kan for å gjøre det meste ut av det.»

Vise hva de er laget av

I det samme programmet skriver kaptein Jordan Henderson: 

«Prestasjonen vi produserte den kvelden var langt fra perfekt, men vi viste den karakterstyrken, innsatsen, moralen og besluttsomheten som vi vil trenge igjen i kveld», melder midtbanespilleren med referanse til Ajax-seieren.

«Vi kan ikke lete etter unnskyldninger, synes synd på oss selv eller vente for ting til å bli bedre, og vi kan definitivt ikke og vil ikke tillate at noen alene blir stående for kritikk.»

GRUPPA BLIR EN KAMP HELT TIL MÅL: Napoli er det eneste laget med full pott etter de to første kampene, Ajax og Liverpool har tre poeng hver.

GRUPPA BLIR EN KAMP HELT TIL MÅL: Napoli er det eneste laget med full pott etter de to første kampene, Ajax og Liverpool har tre poeng hver.

«Det er ingen enkle løsninger, så det er logisk å jobbe så hardt som mulig og ta ansvar for oss selv, spesielt siden det er en formel som ikke har tjent oss så verst over årene.»

Godfølelsen fra Europa

32-åringen kjenner godt til klubbens magi i Champions League, og kanskje er det riktig medisin for pasienten?

«Sannheten er at vi alle kan gjøre bedre. Jeg sier ikke det som kritikk – det er kun fakta basert på hvor gode jeg vet vi kan være.» 

«Vi vet hvor godt det føles og hvor mye positivitet som kan bli tilført klubben som en helhet hvis vi gjør det godt i Europa, så vi har et ansvar til å sparke videre og fortsette å ta poeng i en gruppe som vi alle vet vil være en konkurranse helt inn.»

Liverpool - Rangers ser du på TV 2 Sport Premium/Play fra 21:00.