Hadde kun én treningsøkt med den nye formasjonen

Liverpool fikk akkurat den kampen de trengte, var dommen fra manageren.

Jürgen Klopp overrasket med et nytt system tirsdag kveld. Liverpool stilte opp i en 4-2-4 / 4-2-3-1-formasjon i kampen mot Rangers – og selv om seieren ikke ble større – må en si at det fungerte.

– Det var akkurat dette vi trengte. Vi trengte en super, super solid prestasjon, med forsvarspill i toppklasse, der alle forpliktet seg, i det som var en ny formasjon. Noen ganger må du åpenbart endre på ting, og det fungerte for oss i kveld, sa Jürgen Klopp til BT Sport etter kampen.

– Det kom litt overraskende på Rangers så klart, med måten vi satte opp laget på. Det var en av tankene bak det, men det handlet mer om å ha en plan der vi fikk brukt de riktige rommene, og det gjorde vi.

Kun én treningsøkt

Liverpool har prøvd lignende formasjoner tidligere, men det begynner å bli en stund siden. Med disse spillerne var det nytt.

– Vi hadde én økt der vi prøvde det, ikke mer enn det. Vi hadde restitusjon fysisk etter den forrige kampen, og så fortalte vi guttene hvordan vi ønsket å sette opp laget. Jeg synes de gjorde det veldig bra, sa Klopp.

Han trakk frem angrepet der Mohamed Salah spilte Darwin Nunez fri i førsteomgangen.

– Et av mine favorittøyeblikk, der du kunne se at det ikke var noe vi hadde øvd på flere ganger, var da Darwin spilte ballen tilbake inn i boksen. De to andre spissene hadde allerede stormet inn. Dersom en av de venter, så er det en perfekt ball. Vi var uheldig i noen øyeblikk offensivt, men bunnsolide defensivt utenom i de siste minuttene da de kom til en heading etter en corner, men nå er det over, sier manageren.