– Det ligner på situasjonen for to år tilbake

Jürgen Klopp vil se forbedring på alle felt.

Liverpool har hatt en vanskelig start på sesongen, og da de røde endelig var i aksjon igjen etter flere uker uten kamp, ble det et skuffende resultat og prestasjon i helgen.

Brighton kom til Anfield med sin nye manager Roberto De Zerbi, og fikk med seg poeng. Allerede etter 17 minutter ledet bortelaget 2-0. Jürgen Klopp snakket om lagets form på mandagens pressekonferanse før Rangers gjester Anfield på tirsdag.

– Vi leder 3-2, og du kunne se at vi ikke kontrollerte kampen. Det er ikke første gang noe slikt har skjedd. Vi hadde våre øyeblikk og sjanser, og mulighet der vi kunne scoret det fjerde målet. Vi klarte det ikke, så da lar du døren stå åpen, og det var det som skjedde, sier Klopp.

– Slik er det i livet. Dersom du ser et problem, så tenker du på det, og du tenker at du har en løsning. Du forventer at løsningen skal fungere med en gang, men i fotball er det aldri slik, og slik vil det aldri bli. Dersom vi hadde vunnet kampen 3-2 hadde det vi hatt en helt annen følelse, men de samme problemene, sier han.

Likt for to år siden

Klopp sammenligner situasjonen med slik det var i 2020/21-sesongen.

– Ja, vi må forbedre oss. Ja vi må spille bedre, hele tiden. Vi må forsvare oss bedre, angripe bedre, forbedre omtrent alt. Slik er det. Jeg vil ikke snakke for mye om det, men det er bare to år siden vi hadde en veldig lik situasjon, da vi av ulike grunner mistet hele forsvaret vårt, med alle midtstopperne våre, og vi måtte finne løsninger.

– Vi mistet helt spillestilen vår, og ingen kjente oss igjen. Vi brukte bare de samme draktene. Men vi klarte ikke å reagere så raskt som folk skulle ønske. Vi klarte å finne en løsning, men det var fordi vi jobbet med det, og det skal vi gjøre denne gangen også, sier han.

Liverpools neste kamp kommer allerede tirsdag kveld. Da er Rangers motstander i den tredje gruppespillkampen i Champions League.

Kampen har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.