– Derbyene er ikke kamper jeg ønsker å se igjen i opptak

«Regel nummer én: dersom du ikke kan vinne derbyet – ikke tap det», sier Jürgen Klopp.

Det ble skapt mer enn nok sjanser til å bli scoret mål på Goodison Park på lørdag – av begge lag. Liverpool hadde flest, og traff stolpen tre ganger, men også Everton hadde gedigne muligheter til å score.

– Vi kunne ha vunnet i dag, men vi kunne også ha tapt i noen øyeblikk. Dersom du teller hvor mange sjanser vi hadde, og hvor mange sjanser de hadde, så hadde vi kanskje vært den fortjente vinneren. Vi hadde den siste sjansen, og den var enorm, så vi kunne absolutt ha vunnet da, sier Jürgen Klopp om Merseyside-derbyet, og sikter til Mohamed Salahs stolpetreff på overtid.

– Alisson måtte gjøre to utrolige redninger, og de scoret et mål som ble annullert for en hårfin offside – men det var åpenbart offside.

Everton kom til flere kontringer etter at Liverpool hadde hatt cornere.

– Det var intenst, som det alltid er, og vi var klare for å kjempe igjen etter en superintens kamp på onsdag. Vi prøvde å kjempe, og i andre omgang bølget det frem og tilbake fordi vi ikke forsvarte andreballene spesielt bra etter dødballene våre. Vi hadde gode dødballer, men avsluttet ikke, og så var vi for åpne – og det utnyttet de ganske bra. Utenom det ga de oss ikke så mange problemer, men vi måtte grave dypt, og det gjorde vi, sier Klopp.

Ikke en kamp han vil se i opptak

Klopp er ikke overrasket over at kampen var lite velspilt alt i alt.

– Selv om vi hadde spilt vår beste fotballkamp noen sinne på onsdag kveld, og kanskje vi har gjort det en gang eller to tidligere før et derby, så kommer vi fortsatt her og får denne typen kamp. Ingen bør være for overrasket. I fjor så det litt annerledes ut siden vi scoret på de riktige tidspunktene, og det gjorde vi ikke i dag. Derfor holdt de seg inne i kampen, og de er et annet type lag i år enn i fjor også, sier Klopp.


Dette er ikke et Merseyside-derby han har planer om å beholde i videosamlingen.

– Kampplanen deres var ikke dårlig. De forsvarer seg ganske bra, og er farlige på kontringer, og det er det. Det er ikke så mange derby som vil være i samlingen min av kamper jeg vil se igjen en gang i fremtiden. Kanskje en eller to, men resten er ikke egentlig så strålende fotball. Det er mye kjemping, som alle forventer fra begge lag. Vi kjempet, vi spilte ikke alltid så ekstremt bra, men vi skapte nok, hadde store sjanser, og brukte dem ikke. Da kan du ikke score.

– Men som jeg sa, dersom du ikke vinner derbyet, så må du unngå å tape det.