Kampkommentar Everton v LiverpoolTo tapte poeng som kan bli kostbare

Det ble etter hvert et dramatisk Merseyside derby, men hvor Liverpool ikke greide å sikre seg den seieren de hadde behøvd til tross for store sjanser.

Det tente til rett før pause, og 2. omgang ble en sjansebonanza av uvanlige proposjoner mellom Liverpool og Everton. Liverpool hadde tre som smalt i stolpen, hvor vi ikke har glemt noen, og Jordan Pickford stod akkurat riktig plagsomt mange ganger da de røde svirret rundt foran hans mål.

I andre enden må det sies at Everton fikk et ganske så hårfint mål annullert for offside av VAR, og at Alisson Becker også måtte arbeide for lønna si. Mål ble det imidlertid ikke, etter en sesongstart hvor Liverpool hadde stort behov for tre poeng.

Fansens lag

Darwin Nunez som spiss, både plass til de fremadstormende ungguttene Harvey Elliott og Fabio Carvalho, samt at Kostas Tsimikas kom inn på venstrebacken for Andy Robertson.

Et overraskende laguttak, men veldig spennende. Et lag for hjertet, og så fikk kampen vise om det også var et for hjernen. I utgangspunktet ville du vel forventet at Andy Robbo var klar til å fighte, og at hans våpendrager James Milner kom inn for å erstatte Jordan Henderson som kaptein og midtbanekriger. Både Elliott og Carvalho sammen, og Nunez tilbake fra suspensjon og rett inn i Merseyside derby virket dristig.

Det ga inntrykk av at Jürgen Klopp stolte på troppens ferdigheter. Bedre innlegg fra Kostas, ungdommelig form og entusiasme, samt den nye spissen med andre ferdigheter enn den drevne Bobby Firmino. Et uttak kanskje litt på bekostning av rutine og muskler.

Våknet til liv

Et offensivt laguttak fungerte ikke særlig bra da Everton gjennom mesteparten av 1. omgang greide å låse av Darwin Nunes og ungguttene Elliott og Carvalho kom lite med i spillet. Det bidro til en oppstykket og lite velspillende omgang som passet de blå vertene godt, og hvor et par spredte angrep ga gode sjanser hvor Tom Davies ved en anledning sendte ballen i stolpen.

Nunez hadde begynt å vise seg fram med et par headinger ved borte stolpe, før han fikk et gjennomspill hvor han litt skrått ute til høyre knallet til og via en forsvarer gikk lærkula også via fingrene til Pickford og i tverrligger. I neste fase gikk Luis Diaz innover fra venstre hjørne av 16-meteren sett med røde øyne, og banket et skudd på innsiden av borte stolpe.

Taklingene begynte smelle mer etter hvert, uten at dommer Anthony Taylor reagerte særlig på det, og Fabio Carvalho haltet rundt de siste minuttene før pause etter at Onana fikk kampens første gule kort.

BLE BEDRE: Innbytter Bobby Firmino bidro til bedre balanse.

BLE BEDRE: Innbytter Bobby Firmino bidro til bedre balanse.

Derbyet startet

2. omgangen ble noe helt annet. Firmino inn for Carvalho ville nok ha skjedd uansett, da unggutten tydelig slet med den smellen han fikk mot slutten av 1. omgang, men det hadde ikke vært noen suksess med to tenåringer på midten.

Bobby ga mer balanse, og sjansene kom umiddelbart. I en mer åpen kamp som også lignet langt mer på et Merseyside derby med temperatur og hvor Everton også gikk helhjertet framover når sjansen bød seg.

Liverpool hadde flest muligheter og mest spill, men hjertet vil ha stoppet opp hos røde supportere da de blå etter en corner fikk trykket inn en «scoring» fra Conor Coady. En mann med fartstid i Liverpool og en forstod de ville jubelscenene på Goodison. Det tok noen sekunder før reprisene kom, hvor den ene vinkelen visste en veldig hårfin situasjon, mens hvis en så fra siden hvor ballen kom fra virket Coady å ta et lite skritt innover akkurat før ballen ble spilt.

Nye backer

Jürgen Klopp hadde byttet backene Tsimikas og Trent for Robertson og Milner rett før timen var spilt. Noe overraskende, da grekeren hadde fightet bra ute på sin kant, dog uten å komme til med innlegg, mens Alexander-Arnold var veldig sentral i det oppbyggende spillet.

Manageren ville kanskje ha mer fight inn, men kampen gikk inn i en fase hvor det ble store sjanser i begge ender. Innsatsen til keeperne vil dermed være noe en husker fra denne kampen.

Det siste grepet til vår manager var å få inn Diogo Jota og Joel Matip, mens Darwin Nunez og Harvey Elliott ble tatt av banen. Jota en potensiell matchvinner, i en kamp hvor Nunez også hadde fått vist at han kunne være en trussel på topp. Matip var nok ment å være et forsøk på å få bedre kontroll bakover i en kamp hvor unge Elliott aldri fikk fotfeste.

Missende sjanser og keepere

Til slutt endte det målløst, men fra 40 minutter og inn var det et lite fyrverkeri av en kamp hvor keeperne stod fram, Everton fikk et mål annullert av VAR og spesielt Liverpool hadde et ublidt møte med stolpene.

Jürgen Klopp sliter med en tropp hvor det fortsatt er en del forfall, og hans manøvrering av mannskapet fungerte vel ikke helt optimalt på andre siden av Stanley Park. Med fasiten i hånd ble dette en tøff kamp for ungguttene Carvalho og Elliott og skal vi tro at det kanskje går en liten stund til begge starter samtidig igjen? Byttet av Trent Alexander-Arnold virket også rart, da det ikke så ut som at det hadde noen sammenheng med en skade. Nunez inn igjen og Jota tilgjengelig bedrer situasjon, og til uka skal også Thiago begynne å trene for fullt igjen og Arthur får timer på treningsfeltet.

Spillemessig vil imidlertid ikke Jürgen ha vært fornøyd, da det i likhet med kampen mot Newcastle i midtuka var mye rusk. Da kom imidlertid seiersmålet med det siste sparket på ballen, mens Mo Salah sitt skudd denne gang gikk via fingertuppene til Jordan Pickford og på innsiden av stolpen.

To poeng tapt

Det betyr to poeng tapt, i en periode hvor mye dreide seg om å overleve mest mulig til det kommer et landslagsopphold og det kan være mulighet til å friskmelde flere i troppen. Nå venter et par hektiske uker som inkluderer kamp borte mot Chelsea og Napoli og Ajax i Champions League.

Dette vil bli bedre når spillere kommer tilbake og nye folk får ytterligere tilpasset seg, men viktige poeng tapes til toppen. Det positive er at mange har fått spilletid og vil gi inntrykk av en bredere stall når troppen forhåpentligvis er nær fulltallig igjen.

Det gir imidlertid liten trøst nå, hvor Liverpool spilte uavgjorte borte mot naboen. Det går an å si at det ville vært fullt fortjent med rød seier etter flere stangskudd og mot en keeper som nok var banens beste for mange, men det var også en kamp som kunne ha blitt tapt.

I totalsum er ikke det godt nok.

NÆRE PÅ I BEGGE ENDER: Her kan Alisson og Joe Gomez se at et skudd fra Tom Davies hos Everton går i stolpen.

NÆRE PÅ I BEGGE ENDER: Her kan Alisson og Joe Gomez se at et skudd fra Tom Davies hos Everton går i stolpen.