– Harvey er bare så god

Unggutten var Liverpools beste spiller i midtuken.

Harvey Elliott har startet årets sesong på samme måte som han startet den forrige. I en midtbanerolle har han vært en av Liverpools beste spillere så langt, og mot Newcastle United på onsdag var han kanskje den aller beste.

Det har gjort at det snakkes om Elliott og det engelske landslaget, og hvilke sjanser han har til å komme med i 26-mannstroppen til VM i Qatar. Jürgen Klopp fikk spørsmål om spilleren sin i den lukkede delen av fredagens pressekonferanse.

– Først og fremst er han en fantastisk godt oppdratt gutt. Han er også ung, og du kan se det med deler av oppførselen, men når du ser ham spille så tenker du, «okei, wow». Det er ikke normalt for en 19-åring, sier Klopp.

– Men det meste handler om bakgrunnen hans, og hvor han kommer fra, hvordan han er oppdratt. Siden han kom hit, har de andre spillerne tatt ham under sine vinger. Han ble ikke behandlet som en 17 eller 18 år gammel gutt. Ingen av disse guttene behandles slik når de er der ute med oss. Derfor er han midt oppi alt, og det er til god hjelp, sier han videre.

– Han er bare så god

Elliott fyller ikke 20 år før i april neste år. Han har nå 26 mål, to mål og én målgivende for Liverpools førstelag.

– Jeg liker å snakke om ham, men det er veldig tidlig. Vi har alle glemt hvor god han var for et år siden, da han var et år yngre, før alle de kjedelige tingene skjedde, sier Klopp.

– Han er bare så god. Det er Harvey. Han er et stort talent, men vi trenger alle flaks til tider, så la oss bare håpe at han kan komme gjennom dette, utvikler seg og bygger videre på dette strålende grunnlaget.

Everton - Liverpool spilles kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.