– Jeg kan stille med ekstremt ung midtbane

Jürgen Klopp fikk spørsmål om gjennomsnittsalderen i laget sitt.

En av tingene Liverpool har blitt kritisert for etter sesongstarten, har vært den høye gjennomsnittsalderen. Jürgen Klopp sier at han skjønner problematikken, men at det er mer komplisert enn som så.

– Det er noe som vil endres naturlig. I det øyeblikket vil ser på en 29-åring eller 30-åring som gammel har vi et problem. For alle som er i dette rommet ville det vært et kjempeproblem, sa han til latter fra journalistene i presserommet på AXA Training Centre.

Han sier at han ikke ville hatt noe problem med å stille med en midtbane med bare unggutter.

– Men jeg forstår det 100 prosent. Det er er noe som vil forandres naturlig. Vi har de unge spillerne. Jeg kunne satt opp en skikkelig ung midtbane. En virkelig ung midtbane, og den kunne fungert. De er her allerede, sier han.

– La meg si at vi starter med Stefan Bajcetic som nummer 6 – og tro det eller ei – han kunne allerede nå spilt der. Så Harvey Elliott og Fabio, som nå er blitt 20 år. Gjennomsnittsalderen ville vært 18 og et halvt år, med disse tre spillerne. Jeg kunne gjort det, uten problem.

En viktig miks

Klopp har gitt 36 år gamle James Milner mye spilletid i sesongstarten, og kaptein Jordan Henderson på 32 er en annen veteran. Manageren sier at den rutinen ikke er noe som kan kjøpes.

– Så gir det nå umiddelbart mening å gjøre det? Jeg vet ikke, men vi kunne gjort det. Og så om et år, flott. Så vi har tre veldig unge midtbanespillere, og så har vi den beste fotballalderen på 25-26 år – og spillerne rundt 30 som kommer med rutine og innstilling, og er lagets karakterer. Alle disse tingene er veldig viktige, og kan ikke kjøpes. Det er noe de har utviklet med årene, og nå når de er på toppen skal vi si «nå blir du for gammel. Du er ikke for gammel, men du blir for gammel». Vi holder et øye til det, definitivt, det er det ingen bekymringer rundt. Jeg forstår disse tingene.

De mange skadeproblemene har vært problematisk så langt, men der begynner det å lysne.

– Du forventer eller vet at skader kan komme, men alle kom samtidig. Vi har alltid hatt skader, og det er vanlig. Alle fotballklubber har det, men vi fikk dem samtidig. Vi har hatt det slik en del. For to år siden hadde vi problemene med midtstopperne, og så plutselig slet alle spissene her og der, og så en midtbanespiller. Det er ikke som at det er én spiss, én midtbanespiller og én forsvarsspiller. Det er alltid motsatt, og sånn er det.

Liverpool spiller kamp i kveld, når Newcastle gjester Anfield. Den kampen har avspark kl. 21.00, og vises på V sport PL og Viaplay.