– Hadde jeg gledet meg over det, så hadde vi fortjent alle skadene vi har

Jürgen Klopp fikk spørsmål om rivalenes aktivitet på overgangsmarkedet.

Denne sommeren har Liverpool kjøpt Darwin Nunez fra Benfica, Fabio Carvalho fra Fulham og Calvin Ramsay fra Aberdeen. I tillegg er Trent Kane-Doherty hentet til U18-laget, og Oludare Olufunwa hentet til U21-laget.

Liverpool var ferdig med sine kjøp for førstelaget allerede 19. juni – mer enn to uker før sesongoppkjøringen startet. Jürgen Klopp har ikke helt utelukket at klubben kan komme til å gå ut på overgangsmarkedet igjen, men da må den riktige spilleren være tilgjengelig, og slik ser det ikke ut akkurat nå.

Samtidig har flere av de andre toppklubbene i Premier League handlet stort, og klubber som Chelsea og Manchester United virker ikke å være i nærheten av ferdig med sine kjøp, litt over to uker før overgangsvinduet stenger.

På den lukkede delen av pressekonferansen før kampen mot Crystal Palace fikk Klopp spørsmål om han fant glede i at rivaler hadde hatt problemer på overgangsmarkedet denne sommeren.

– Hadde jeg funnet glede i det så hadde vi fortjent alle de skadene vi har, for å være ærlig, svarte Klopp.

– Jeg vet ikke om å bry seg mindre er riktig ord å bruke. Jeg følger med og ser når andre lag gjør noe, men jeg er stort sett den siste personen som får informasjonen, sier han videre.

– Det er ingen glede i at noen lag prøver å kjøpe spillere. Andre lag er ferdige, men det har ingenting med oss å gjøre, sier Liverpool-manageren.

– Kan ikke bry oss om andre

Det er ingen fare for at Liverpool kommer til å kjøpe en spiller fordi de føler de trenger å «svare» på hva en rival foretar seg.

– Vi kan ikke sette opp tempoet eller finne penger fordi andre lag kjøper spillere, og at vi sier «å nei, vi må også gjøre det – siden de har kjøpt han så trenger vi han». Vi må være helt uavhengige, uansett hva noen andre gjør, og det er vi, sier han.

– Vi prøver å løse situasjonen vår, og det er vanskelig nok stort sett, men det er i alle fall vår situasjon. Det er det eneste vi kan påvirke, og derfor er det den eneste situasjonen jeg bryr meg om.

Liverpool - Crystal Palace spilles mandag kl. 21.00, og vises på V sport PL og Viaplay.