Kan få sin første Premier League-start i midtforsvaret på 645 dager

Mye tyder på at vi får se Joe Gomez sammen med Virgil van Dijk i midtforsvaret mot Palace.

Liverpool hadde alle sine midtstoppere friske i sesongoppkjøringen – frem til Ibrahima Konaté kolliderte med en Strasbourg-spiller i sommerens siste treningskamp for to uker siden.

Franskmannen er ute i ytterligere en måned. Fredag kom meldingen om at Joel Matip hadde kjent et ubehag i lysken, og måtte stå over trening. Han undersøkes nærmere, men på journalistene som følger Liverpool tettest virker det mest sannsynlig at 31-åringen vil stå over mandagens kamp mot Crystal Palace, heller enn å forverre det til å bli en alvorlig skade.

Det betyr at Jürgen Klopp igjen har utfordringer på stopperplass. Virgil van Dijk er selvskreven, og heldigvis er Joe Gomez skadefri. I bakhånd har han Nathaniel Phillips og Sepp van den Berg, som foreløpig ikke har blitt lånt ut, selv om det tidligere i uken ble meldt at han var nære Blackburn. Det virker naturlig at klubben avventer situasjonen til Matip før de gir grønt lys, med 2020/21-sesongen friskt i minne.

Første ligastart sentralt på 645 dager

Gomez og van Dijk går veldig godt overens utenfor banen, og hadde et strålende samarbeid i midtforsvaret i 2018/19-sesongen, da Gomez spilte 28 kamper. Det var hans minst skadeplagede sesong i helrødt.

TIDLIGERE MAKKERE: Joe Gomez og Virgil van Dijk har spilt mye sammen, men det begynner å bli en stund siden.

TIDLIGERE MAKKERE: Joe Gomez og Virgil van Dijk har spilt mye sammen, men det begynner å bli en stund siden.

Men det begynner å bli en stund siden sist Gomez startet en ligakamp. Det skjedde mot Manchester City 8. november 2020, da van Dijk akkurat hadde fått sin skrekkskade mot Everton etter Jordan Pickfords hodeløse takling. Han spilte sammen med Matip i en kamp på Anfield som endte 2-2.

Bare tre dager senere fikk Gomez sin egen alvorlige kneskade på England-trening, og siden det har han ikke startet en ligakamp i midtforsvaret. Det ble åtte kamper i Premier League forrige sesong. Fire av dem var fra start, men alle var på høyreback.

Fikk ros av manageren

Tidligere i sommer snakket Jürgen Klopp veldig varmt om Gomez og hans fysiske form.

– Nå er Joe i fenomenal form. Vi har hatt noen uker fri, og da jeg kom tilbake til AXA så jeg ham, og det første jeg tenkte var «wow!». Fysisk er han i så god stand, og det eneste han nå trenger er en god pre-season og rytmen det fører med seg, sa Klopp til Liverpool Echo.

Forsvarsspilleren har vært linket til en rekke klubber, og kunne presset for en overgang. I sommer valgte han heller å signere en ny femårskontrakt med de røde.

Nå ser han ut til å få en ny sjanse sammen med van Dijk.

Liverpool - Crystal Palace spilles mandag kl. 21.00, og vises på V sport 1 og Viaplay.