Konates skade kan gi Gomez sjansen til å spille seg inn i VM-troppen

Ibrahima Konates skade synes langt mer alvorlig enn det som har kommet frem så langt.

Jürgen Klopp spår en god sesong for Joe Gomez, samtidig som Liverpool-manageren innrømmer at det er et tøft slag å miste Ibrahima Konate med skade like før sesongstart.

Gomez spilte bare åtte Premier League-kamper forrige sesong, og startet bare fire av disse. Alle disse kom i en uvant rolle som høyreback. 

Midtstopperen har imidlertid fått trent i hele sommer uten skadeavbrekk, og i juli signerte Gomez en ny langtidskontrakt med Anfield-klubben. 

Nå kan han få en langt viktigere rolle denne sesongen enn først antatt, som en følge av skaden til Ibrahima Konate. Den franske landslagsspilleren ble skadet i treningskampen mot Strasbourg på søndag, og er uaktuell til dagens kamp mot Fulham. Signalene som kommer fra Liverpool-leiren nå tyder på at skaden er langt mer alvorlig enn de første signalene som kom. 

– For Joe er det viktig å holde seg skadefri. Vi skal gjøre alt som står i vår makt for at han skal være det, slik at han slipper flere avbrekk, siteres manager Jürgen Klopp av Liverpool Echo.

Kom tilbake fra en alvorlig kneskade

Gomez var tilbake i aksjon i fjor sommer, etter at han måtte gjennom en operasjon på grunn av en alvorlig kneskade han fikk i november 2020.

– Før skaden spilte Joe svært mange kamper. Forrige sesong hadde vi muligheten til å rotere mye mellom tre av midtstopperne da Joe ikke var kommet helt i form igjen. Og da han kom i form var det hele tiden grunner til at han ble holdt utenfor. Han var ikke helt i form da sesongen startet. Det var ikke kvalitetsårsaker til at han ikke kom på laget. Det var aldri tilfelle.

– Holder han seg skadefri vil dette gå bra. Han er en strålende spiller. Ja, han trenger rytme, akkurat som alle andre. Vi skal forsøke å gi ham det. Det er klart.

– Når du får et enormt slag i ansiktet som vi har fått med Ibou, så trenger du løsninger. Den gode nyheten er at vi har det i Joe. Du trenger alltid litt flaks med skader. Vi er alltid selvkritiske, og forsøker å finne ut hva vi kunne ha gjort annerledes. Men kontaktskader kan skje, og ved andre skader finner vi alltid grunner vi ikke kunne påvirke.

– Det er greit for øyeblikket. Joe har signert en langtidskontrakt, og jeg ser ingen grunn til at dette ikke skal bli et godt år for ham. Jeg ønsket at han skulle bli værende her. Han er en toppspiller, og han vil definitivt spille mange kamper for Liverpool FC.