– Han har definitivt potensiale til å score 10-15 mål, men vi stresser ikke med det

Luis Diaz har hatt noen store sjanser i de to første kampene for sesongen uten å score.

Forrige sesong scoret Luis Diaz 14 mål for Porto og seks mål for Liverpool. I sesongens to første kamper har han kommet til store sjanser, men stolpene og målvaktene har stått i veien.

På den lukkede delen av pressekonferansen med Jürgen Klopp på før kampen mot Crystal Palace var colombianerens form foran mål tema.

– Vi har ikke diskutert det spesifikt med Luis. Vi tar ham ikke bort og sier «fordi de andre to scoret og du ikke gjorde det, kom hit, jeg skal vise deg hvordan». Det er unødvendig. Det er ikke en gang et problem, det var bare et øyeblikk. Men selvsagt, vi jobber med avslutninger, og det hjelper ham slik som det hjelper andre, sier Klopp.

Klopp tar spilleren i forsvar, og er mer enn fornøyd med det colombianeren viser.

– Vi snakket i forrige uke om da Sadio dro, og alle sa «hvordan kan dere spille uten Sadio?». I november og desember spurte folk om når han ville score igjen, men han startet hele tiden. Du må bare slippe det.

– Du ser på situasjonene han har vært i, og med de største sjansene er det bare uflaks. Det er det det er. Han har hatt situasjoner der han har fått forsøk blokkert noen ganger, men han er i veldig god form, og ser veldig bra ut. Det er det viktigste for meg, og at han kommer til disse situasjonene, sier han.

Se så nære Diaz var mot Fulham

Potensiale til å score flere

Journalisten lurte på om Diaz var en spiller som kunne nå 10-15 mål i ligaen denne sesongen.

– Definitivt. Det er kvalitetene hans. Men når alt kommer til alt må vi se. Men han har selvsagt potensiale til det, ja.

Diaz kom til Liverpool helt på tampen av overgangsvinduet i januar. Klopp mener at han allerede har utviklet seg siden overgangen fra portugisisk fotball.

NÆRE: Luis Diaz var svært nære scoring mot Fulham.

NÆRE: Luis Diaz var svært nære scoring mot Fulham.

– Det er bare annerledes. Han har utvilsomt forbedret seg, og fått bedre forståelse av hvordan vis piller. Men det fører til litt rare situasjoner også, siden vi ønsker å være fleksible med kantspillerne våre. Det betyr at han må komme inn mer sentralt – og da forstår du at det er bra for ham at han blir på utsiden lenger, så det må vi vente oss til. Det vil hjelpe, men dessverre er det alltid slik, en læringsprosess. Ting skjer ikke over natten.

Ville vente med for mye informasjon

Da 25-åringen kom til Anfield, var både Klopp og Pep Lijnders veldig opptatt av at de ikke måtte gi spilleren for mye informasjon, og at han måtte få lov til å være seg selv. Han tok engelsk fotball med storm, og ga Liverpool et skikkelig løft i vårsesongen. Planen var at han skulle gis mer informasjon på sikt, og lære seg hvordan laget spilte.

– Dette var hans første sesongoppkjøring med oss. Jeg vet ikke om «slet» er riktig ord, men alle kjente pre-season. Da han kom hit kom han fra en full sesong, men han vil dra nytte av en skikkelig sesongoppkjøring, siden han ikke spilte landskamper i sommer og var med oss fra første dag og kunne bli med på alle øktene. Det er det viktigste – så vil resten komme, sier Klopp.

Manageren er positiv før mandagens kamp – og håper det kan løsne for Diaz.

– Problemet er at vi sitter her og snakker om to kamper der han ikke scoret. Det er ikke noe langsiktig problem i det hele, det handler bare om å være forberedt, kjempe seg gjennom slike øyeblikk. Som at etter den første kampen var tøff, så vil heller ikke den andre kampen være enkel. Det er på hjemmebane – fantastisk – jeg kan ikke vente. Det er mandag kveld, flott, alle disse tingene er positivt. Nå må vi gå for det.

– Kvalitetene han har og potensialet han har. Dersom du kan legge ned antall kilometer i beina gjennom sesongoppkjøringen vil det hjelpe på lang sikt. Det vil skje, men vi har ikke kommet så langt. Vi er her og nå, og derfor tenker jeg at han bare må ha et mål, og så tar vi det derfra.

Liverpool - Crystal Palace spilles mandag kl. 21.00, og vises på V sport PL og Viaplay.