John Barnes er i ekstase over Luis Diaz:– Fortsetter han å forbedre seg blir han en Messi eller Ronaldo type spiller

Den tidligere Liverpool-spilleren John Barnes bruker de største superlativene når han beskriver Luis Diaz. Engelskmannen er henrykt over colombianerens prestasjoner.

John Barnes kan en del om å spille ving i Premier League. Den tidligere Liverpool-spilleren spilte ti sesonger på venstrekanten på Anfield, en plass som i dag tilhører Luis Diaz.

Colombianeren tok den engelske toppdivisjonen med storm etter hans ankomst i januar. 58-åringen er henrykt over det han har sett av 25-åringen så langt.

– Han har virkelig kommet godt i gang. Jeg kan ikke se for meg at han klarer å forbedre seg heller, for han er helt fantastisk. Fortsetter han å forbedre seg så blir han en Messi eller Ronaldo type spiller, sier en gavmild Barnes.

FOR EN SPILLER!: Luis Diaz leverte fra første stund på Anfield. Colombianeren dro like greit med seg ligacup og FA-cup gull i sin første halvsesong.

FOR EN SPILLER!: Luis Diaz leverte fra første stund på Anfield. Colombianeren dro like greit med seg ligacup og FA-cup gull i sin første halvsesong.

Barnes tror ikke at Diaz hadde blomstret på samme måte i alle klubbene i Premier League. I Liverpool er det en harmoni og en spillergruppe som, ifølge ham, gjør at nye spillere blir enda bedre. Luis Diaz er et godt eksempel på nettopp det.

– Liverpool er som oftest gode, og da er det enkelt å spille seg god der også. Vi har sett med klubber som for eksempel Manchester United at det ikke er gitt. Du må komme inn i et miljø hvor du kan utfolde deg, mener han. 

Har troen på Nunez-signeringen

Darwin Nunez høster også skryt av Barnes. Urugyaneren har knapt rukket å finne seg et sted å bo i Liverpool, men han er ikke i tvil om at det kommer til å bli en klassesignering for Jürgen Klopp.

– Det er alltid et steg opp, selvfølgelig. Det var et stor steg for Ibrahima Konate og Naby Keita når de kom fra RB Leipzig og det var det samme for Mohamed Salah fra Roma.

– Han er en kvalitetsspiller og selvfølgelig har Liverpool gjort hjemmeleksene sine før de hentet ham. De vet at han vil komme til å bli en veldig verdifull spiller for oss, sier Barnes.

OFFISIELT: John Barnes tror Liverpool har gjort hjemmeleksen sin før de hentet Darwin Nunez for 67 millioner pund.

OFFISIELT: John Barnes tror Liverpool har gjort hjemmeleksen sin før de hentet Darwin Nunez for 67 millioner pund.

Men hva er Darwin Nunez sine egentlige styrker på fotballbanen? Det er ikke alle som følger portugisisk liga tett, men 58-åringen gir kommer med sin dom av 23-åringen.

– Jeg tenker at han er en stor trussel på innlegg i boksen, noe vi egentlig ikke har hatt de siste årene. Selvfølgelig scorer vi mye mål så det blir ikke så synlig, men han vi bli et spillpunkt i front.

I mange lag er det et slags hieraki på hvilke spillere som er viktigst i klubben. Slik er det selvfølgelig også i Liverpool, men det er kanskje ikke like synlig, og Jürgen Klopp liker iallfall ikke å snakke om det. Det tror Barnes kan gjøre spissen godt.

– Nå blir han en del av et lag, og han kommer ikke til å bli hovedpersonen på banen. Det er ikke slik Liverpool spiller. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre det bra, konkluderer han.

De røde går inn til sesongen uten Sadio Mane, men med en angrepsrekke med Jota, Firmino, Nunez, Diaz, Salah, Elliott, Jones og Carvalho. 58-åringen er ikke redd for at tapet av Mane skal påvirke dem veldig mye.

– Salah ble og de fleste er jo her enda så jeg er selvsikker før sesongen.