Hvem ligger best an til en startplass mot Manchester City?

De røde skal opp mot Pep Guardiolas mannskap i Community Shield neste helg, og Jürgen Klopp kan bare velge elleve spillere fra en solid Liverpool-tropp.

Sesongens første offisielle kamp nærmer seg med stormskritt. I skrivende stund er det drøye seks dager til Liverpool entrer banen på King Power Stadium for å kjempe om årets første trofe. Mange ser på Community Shield som en treningskamp, men det er trossalt en offisiell pokal, utdelt av FA.

Selv om det sannsynligvis er nettopp den Jürgen Klopp bryr seg minst om denne sesongen betyr det ikke at tyskeren ikke vil vinne den likevel. Kjører han toppet lag mot City? Det er sannsynlig, men hvem vil starte?

For øyeblikket er det 27 spillere som kjemper om en plass i lagoppstillingen, eller på benken. Det er spillerne tyskeren har med seg til Østerrike. Caoimhin Kelleher, Diogo Jota og Alex Oxlade-Chamberlain er skadet og vil dermed ikke vil være til vurdering.

Det er også flere som har imponert i denne oppkjøringen, sett ut i fra forventningene. Joe Gomez har kommet sterkt tilbake etter en halvveis sesong i fjor. Ungguttene Harvey Elliott og Fabio Carvalho har også lagt inn en god nok innsats til å bli vurdert. Det største spørsmålet er likevel om Klopp velger det trygge i Firmino eller det ukjente i Nunez.

MINUTTER I COMMUNITY SHIELD? Fabio Carvalho og Harvey Elliott kjemper om de samme posisjonene. Får en av dem mulighet fra start neste lørdag?

MINUTTER I COMMUNITY SHIELD? Fabio Carvalho og Harvey Elliott kjemper om de samme posisjonene. Får en av dem mulighet fra start neste lørdag?

Fem alternativer

Klopps alternativer på keeperplass: Alisson, Adrian, Liam Hughes, Fabian Mrozek, Harvey Davies

Jürgen Klopp valgte å ta med seg hele fem keepere til Østerrike, sannsynligvis som en forsikring om Alissons skade skulle holde han ute lenger enn forventet.

Den brasilianske keeperen har ikke vært på banen siden kampen mot Manchester United for et par uker siden, men han forventes å få minutter i onsdagens kamp mot RB Salzburg. I hans fravær fikk Adrian og Harvey Davies hver sin omgang mot RB Leipzig. Ingen av keeperne gjorde seg bort.

Førstnevnte hadde god kontroll på det tyskerne kom med, mens unge Davies viste tegn til god ballbehandling og distribusjon.

Det er likevel ganske sikkert at keeperplassen blir Alisson sin, spesielt med tanke på Caoimhin Kellehers skade. Iren er fremdeles ikke tilbake i trening.

Usikkerhet på venstreback

Klopps alternativer på backene: Trent Alexander-Arnold, Calvin Ramsay, Isaac Mabaya, Andy Robertson, Kostas Tsimikas

På den høyre siden av Liverpools forsvar blir nok Trent Alexander-Arnold foretrukket. Scouseren har hatt en god pre-season og virker å være i god form før sesongen sparkes i gang.

Calvin Ramsay, som blir sett på som 23-åringens nærmeste konkurrent, har vært skadet helt siden oppkjøringen startet. Det blir spennende å se om backtalentet får noen minutter på onsdag. Isaac Mabaya blir nok for ung og uerfaren for en slik type kamp.

På den motsatte backen er det knyttet større spenning til hvem som får muligheten. Andy Robertson har vært Liverpools ubestridte ener i mange år, men Tsimikas viste forrige sesong og i oppkjøringen at han begynner å nærme seg skotten.

NÆRMERE FØRSTELLEVEREN?: Kostas Tsimikas kan få en startplass for Liverpool mot Manchester City.

NÆRMERE FØRSTELLEVEREN?: Kostas Tsimikas kan få en startplass for Liverpool mot Manchester City.

Virgil Van Dijk starter

Klopps alternativer på midtstopperplassene: Virgil Van Dijk, Ibrahima Konate, Joel Matip, Joe Gomez, Nathan Phillips, Sepp van den Berg

Først og fremst er nok Virgil Van Dijk helt klink på den ene plassen. Nederlenderen ser like dominerende og rolig ut som han alltid har gjort, og det vil være ekstremt overraskende om han blir plassert på benken på lørdag.

Det er hvem som skal spille ved siden av ham som er det store spørsmålet. Ibrahima Konate, Joel Matip og Joe Gomez ligger nok veldig likt an i kappløpet om å spille i en duo med Liverpools ubestridte ener på midtstopperplassen.

Førstnevnte har vært litt opp og ned i prestasjonene, men han har ikke gjort seg bort i oppkjøringen. Joel Matip har vært like stødig som alltid, og Joe Gomez har imponert stort etter han skrev under på en ny kontrakt for de røde. Det blir umulig å tippe hvem som får muligheten på King Power Stadium.

Nathan Phillips er heldig om han får en plass på 12-mannsbenken. Engelskmannen har ikke hatt en heldig pre-season, og vil sannsynligvis forsvinne snart. Van den Berg ryktes til Bournemouth søndag, og det kan godt være nederlenderen allerede er på plass i Sør-England før kampen sparkes i gang.

Mange å velge mellom

Klopps alternativer på midtbanen: Fabinho, Thiago, James Milner, Naby Keita, Jordan Henderson, Curtis Jones, Harvey Elliott, Fabio Carvalho, Stefan Bajcetic, Tyler Morton

Det er i denne lagdelen tyskeren har absolutt mest å velge i, med mange forskjellige spillertyper til rådighet. På den defensive midtbanen er det ganske sannsynlig at Fabinho får plass, selv om Bajcetic har imponert i pre-season. Spanjolen vil kanskje få en plass på benken.

Jordan Henderson har en vane for å være klink i elleveren, og i tospann med Thiago er dette den mest sannsynlige midtbanen vi får se. Naby Keita kan ta en av plassene, men for øyeblikket virker en midtbane med Fabinho, Henderson og Thiago som den mest åpenbare. James Milner kommer nok innpå etter 60. minutt!

Den unge trioen Jones, Elliott, Carvalho virker å være nærmest førstelagsspill, og det hadde ikke vært spesielt overraskende om en av de to sistnevnte fikk en plass på enten midtbanen eller på kanten. Curtis Jones har imponert minst av dem, og det kan bli vanskelig for ham å få muligheten fra start.

Carvalho og Elliott har absolutt en mulighet, etter flotte prestasjoner gjennom hele oppkjøringen. Tyler Morton ryktes på utlån til Blackburn, og det er usannsynlig at han vil bli involvert på King Power Stadium.

TILBAKE I GODT SLAG: Joe Gomez virker å være i kjempeform før sesongen. Kan engelskmannen spille seg foran Matip og Konate før lørdagens kamp?

TILBAKE I GODT SLAG: Joe Gomez virker å være i kjempeform før sesongen. Kan engelskmannen spille seg foran Matip og Konate før lørdagens kamp?

Hvem blir Liverpools spiss?

Klopps alternativer i angrep: Mohamed Salah, Luis Diaz, Kaide Gordon, Curtis Jones*, Fabio Carvalho*, Harvey Elliott*, Roberto Firmino, Darwin Nunez

På kantene er det seks spillere som kjemper om en plass. Jones, Carvalho og Elliott er lagt til i både midtbanen og i angrep. Trioen har spilt i begge leddene, og kan få muligheten.

Det er likevel sannsynlig at de kommer til kort her også, selv om det ikke er snakk om altfor mye. Luis Diaz og Mohamed Salah virker like klinke i elleveren som egypteren og Sadio Mane gjorde før Bayern-overgangen. Liverpool trenger de to skadefrie og i god form denne sesongen.

Curtis Jones og Fabio Carvalho har blitt brukt i en venstrekant-posisjon i et par kamper for Liverpool. Elliott på motsatt side. Det er godt mulig at en av dem får spille i en mer offensiv posisjon på lørdag. Kaide Gordon er akkurat tilbake på trening, men kan få noen minutter mot RB Salzburg på onsdag. Han er nok ikke i Klopps vurderinger inn mot City-kampen.

Men hvem starter på topp? Roberto Firmino har vist stadig bedre form i pre-season og spilte en flott kamp mot RB Leipzig. Han plukket også opp en målgivende pasning. Den brasilianske spissen er veldig god å ha i presspillet mot Manchester City, og Jürgen Klopp er trygg på at 30-åringen kan gjøre en god jobb.

Spørsmålet er om tyskeren er villig til å benke Darwin Nunez etter fire kasser på torsdag. 23-åringen er helt ny i troppen og snakker meget begrenset engelsk, men han er likevel hentet inn for akkurat slike kamper. Det gjenstår å se om Klopp går for det han vet eller om han velger det mer ukjente.

Uansett hvem han stiller opp med på King Power Stadium blir det iallfall et veldig slagkraftig lag. Benken kommer også til å være kruttsterk.