– På et tidspunkt i livet har alle vært unge spillere. Den erfaringen vil jeg bruke

Thiago har tatt på seg en ekstra oppgavene denne sommeren: Å få Darwin Nunez godt innlemmet i troppen tross språkbarrierene.

Da Liverpools nye spiss ankom Liverpool denne sommeren var det med en svært begrenset engelsk. Nunez kom fra portugisiske Benfica, og før det hadde 23-åringen bare spilt for spanske Almeria og i hjemlandet Uruguay. 

I en klubb som Liverpool, hvor nærmest alt av informasjon blir formidlet på engelsk kan det være en tøff tilvenning i takt med nye spillemønster, nye spillere og en ny trener. Heldigvis for spissen har Jürgen Klopp flere ivrige hjelpere i slik situasjoner. Thiago er en av dem.

– Jeg begynner å bli kjent med ham. Du vil alltid at han skal være glad for å være en del av laget. Du vil også gi han selvtillit og få han til å trives på banen, forteller Thiago til liverpoolfc.com.

HAPPY DAYS: Det var en lettet spiss som gikk av banen med fire mål mot RB Leipzig. Nunez og Klopp kan kanskje ikke kommunisere godt med hverandre, men en god klem fra tyskeren er gull verdt.

HAPPY DAYS: Det var en lettet spiss som gikk av banen med fire mål mot RB Leipzig. Nunez og Klopp kan kanskje ikke kommunisere godt med hverandre, men en god klem fra tyskeren er gull verdt.

I torsdagens treningskamp mot RB Leipzig fikk Darwin Nunez endelig vise frem sin spissteft foran mål. Det stanget og stanget for spissen i Asia, men i Tyskland åpnet champagnekorken virkelig. Det tror Thiago har hjulpet godt på.

– Jeg tror han tilvendte seg raskt med de fire målene. Det er viktig for oss og for ham. Jeg prøver å hjelpe ham så mye som mulig på grunn av språket, med å få han deltakende på trening og i laget, sier spanjolen.

31-åringen har stått i en lignende situasjon tidligere i sin karriere. Etter å ha spilt hele sin barndomstid, ungdomstid og seniortid på Barcelona skiftet han beite til Tyskland og Bayern München i 2013. Da måtte han gjennom den samme prosessen.

– På et punkt i livet har alle vært den unge spilleren i laget, og noen hjalp oss. Den erfaringen må du bruke senere for å hjelpe de unge spillerne igjen.

Lærer alltid noe nytt

I løpet av sine to første sesonger under Jürgen Klopp har Thiago også måtte forbedre seg på en spesiell ferdighet på banen. Den slepne teknikeren har alltid vært flink med ballen i beina, men i tyskerens spillestil kreves det mer enn dette. 

– Høy intensitet, på de riktige stedene, i de riktige øyeblikkene. Det har vært en viktig erfaring for meg de siste to årene. Det vil bli enda bedre den neste sesongen, sier 31-åringen.

TAR ANSVAR: Thiago er en av Liverpools eldste og mest erfarne spillere, og da er det viktig å gi de nye, og de unge, en god vei inn i troppen.

TAR ANSVAR: Thiago er en av Liverpools eldste og mest erfarne spillere, og da er det viktig å gi de nye, og de unge, en god vei inn i troppen.

Thiago er veldig fornøyd med tilværelsen i Østerrike etter den heseblesende rundturen i Asia. Han er klar for å legge ned innsatsen før en ny sesong.

– Det har flott her fra starten av. Vi har hatt lange turer, og vi følte virkelig på varmen vi fikk av supporterne der borte. Nå starter den tunge delen av oppkjøringen. Vi begynner å løpe mer og spille på en mer intensiv måte.

Spanjolen er virkelig en lagspiller, og vil ha alle med på lasset for å vinne flere trofeer den kommende sesongen.

– Det er alltid en gruppeprestasjon i mitt holdet: Å prøve å vinne alle trofeene og kampene vi kan med gode prestasjoner, avslutter 31-åringen.