Jürgen Klopp er ikke sikker på om Salah trenger en oppkjøring

Liverpools tyske trener er veldig fornøyd med å beholde egypteren, og roser han opp i skyene for kvalitetene og profesjonaliteten han tilbyr troppen.

I sommer fikk Liverpool-supporterne godbiten de hadde ventet på i lang tid. Mohamed Salah hadde signert en ny treårskontrakt, og 30-åringen blir i den røde drakten til minst 2025. Da har egypteren vært under Jürgen Klopps vinger i åtte år, og han kommer stadig nærmere en legendestatus på Anfield.

– Du må nesten spørre Mo (Salah) om det, men han ser ut som sitt vanlige jeg. Skarp, i toppform, full av forhåpninger og hardt arbeid. Slik er han alltid, så jeg vet ikke om Mo trenger en oppkjøring, sier Klopp til Premier League Production når han får spørsmål om Salahs påvirkning på laget.

I GODT HUMØR: Mohamed Salah virker å kose seg enormt i Liverpool under oppkjøringen. Egypteren fikk seg et nytt mål i 5-0 seieren over RB Leipzig.

I GODT HUMØR: Mohamed Salah virker å kose seg enormt i Liverpool under oppkjøringen. Egypteren fikk seg et nytt mål i 5-0 seieren over RB Leipzig.

Veldig fornøyd med å være her

For Mohamed Salah virker alltid å være på hugget fra den første oppkjøringskampen. Slik har han vært i samtlige av hans somrer med de røde. Det er ingen tvil om at egypteren er talentfull, men det kommer ikke av seg selv, og spesielt ikke i den alderen han er på vei inn i.

– Han kunne nok startet sesongen med en gang. Han trenger selvfølgelig å komme inn i rytmen og slik, men fra et fysisk ståsted er det ingenting å klage på. Han er et stort talent, men han jobber ekstremt hardt også, forteller Klopp om sin diamant på høyrekanten.

I sommer reiste Sadio Mane til Bayern, men Mohamed Salah ble værende og skrev ny kontrakt. Det er ikke sikkert at de røde kunne beholdt begge de neste årene, men Salah føler seg som hjemme i Liverpool etter fem år i klubben.

– Jeg vet at han er kjempefornøyd med å få på plass kontrakten. Vi var hans klubb før den nye kontrakten og vi er definitivt hans klubb nå. Det føles godt.

Følte seg eldre etter Nunez-presset

En annen spiller, som knapt har fått vist hva som bor i ham, er Darwin Nunez. Og hva er et Klopp intervju uten et par spørsmål om hans nye spiss? 

– Det er en ny klubb, alt er nytt. Liverpool er en stor klubb, og Darwin (Nunez) sin karriere har skutt fart de siste årene. Hans reise er spennende og han vil ta store steg med oss, uten tvil, sier Klopp.

SCORET 4: Darwin Nunez var ikke fornøyd før fire mål lå i RB Leipzig-målet. Det var nok godt for spissen, men legger det ytterliggere press på ham?

SCORET 4: Darwin Nunez var ikke fornøyd før fire mål lå i RB Leipzig-målet. Det var nok godt for spissen, men legger det ytterliggere press på ham?

Det er tydelig at hetsen og kravene til Liverpools 23 år gamle spiss har irritert Jürgen Klopp i løpet av sommeren. Det var nok like godt for tyskeren, som spissen selv, å se fire i nettmaskene mot RB Leipzig, selv om det var i en treningskamp.

– I oppkjøringen skal ikke spillerne spille slik de vanligvis gjør, for det hadde vært et dårlig tegn. Da har vi ikke jobbet hardt nok, for i denne perioden skal ingen ha sine beste bein i kampene.

– Men samtidig blir du som ny spiller dømt hver eneste dag, og alle snakker om deg. Det er hektisk, og jeg er ikke sikker på om det har med min alder å gjøre eller ikke, men det kan bli for mye, innrømmer Liverpool-treneren.

Nå ser tyskeren frem mot de siste dagene i Østerrike og kampen på onsdag. Han mener også at det er for tidlig å se hva Darwin Nunez sitt nivå ligger på.

– Jeg tror ikke at vi helt vet hvilke vei det kan gå for ham, for det er så ferskt og nytt. Han vil kose seg hver dag, men vi har mye å gjøre, og han har en del å jobbe med. Alt er slik det skal være, avslutter Klopp.