– Jeg tror det kan bli det beste valget så langt i karrieren

Sadio Mane spurte om et møte med Jürgen Klopp allerede i fjor. Da fortalte han om at sitt ønske om å forlate Liverpool før den neste sesongen.

Etter at Champions League-finalen var over og sesongen var ved veis ende begynte ryktene om at Sadio Mane ville forlate Anfield. Senegaleseren hadde vunnet det som kunne vinnes med Liverpool, og nå ville han flytte fokuset sitt til Tyskland og Bayern München i søken etter mer suksess.

Det ønsket fikk kantspilleren innvilget i sommer da han forsvant til den tyske storklubben. 30-åringen bruker barndommen som et eksempel på hvorfor han ville søke nye utfordringer etter seks år på Merseyside.

– For min egen del var dette en riktig tid å reise. Hvis du ser på historien min så kommer jeg fra en liten landsby hvor livet alltid var en utfordring. Jeg har vært slik helt siden, forteller Mane til BBC.

TILSYNELATENDE FORNØYD: Sadio Mane spilte 269 kamper og leverte 120 mål og 48 målgivende for Liverpool før overgangen til Bayern München.

TILSYNELATENDE FORNØYD: Sadio Mane spilte 269 kamper og leverte 120 mål og 48 målgivende for Liverpool før overgangen til Bayern München.

Ville til Bayern

En dag i 2021 hadde senegaleseren en prat med Jürgen Klopp om hans ønske om å forlate Liverpool for å gi seg selv en ny utfordring. Det har tyskeren akseptert, om vi ser på det i ettertid. De neste tre sesongene skal Mane tilbringe i Tyskland.

– Jeg snakket med treneren i fjor og fortalte om mitt ønske. Det var ikke en enkel avgjørelse, men noen ganger må du ta et valg. Jeg tror det kan bli det beste valget jeg har gjort så langt i karrieren, forteller han.

Bayern München og Julian Nagelsmann har tydelig vært veldig interessert i kantspilleren over en periode. Etter å ha snakket med klubben var Mane sikker på at det var der han ville reise. 

– Når Bayern kom til meg og viste deres prosjekt var jeg veldig lidenskapelig til det. Det er en av de største klubbene i verden og hvis du spiller på et lag som kjemper i alle kanter er det alltid et enkelt valg.

Gode venner

Overgangen til Mane stoppet ryktene om at han og Mohamed Salah ikke var veldig gode kompiser. De har vært irritert på hverandre på banen ved et par anledninger, og mange mente at det kunne være dårlig stemning mellom de to afrikanerne. Det avkrefter senegaleseren blankt.

– Folk sier noen ganger at det er en rivalisering der. For min egen del ser jeg ikke på meg selv som en spiller med rivalisering til noen spillere, for å være helt ærlig, sier han i et intervju med Goal.com.

GODE VENNER: På landslaget har de alltid vært fiender, men i Liverpool levde de to vennene som oftes i harmoni.

GODE VENNER: På landslaget har de alltid vært fiender, men i Liverpool levde de to vennene som oftes i harmoni.

I går kveld vant Sadio Mane prisen som årets afrikanske spiller foran nettopp Salah. Det var også de to som møttes i Afrikamesterskapets finale i februar, som kapteiner for hvert sitt landslag. Et par måneder senere spilte de også om en plass i årets Verdensmesterskap. Mane gikk av med seieren i begge to.

– Vi har et godt forhold og vi tekster hverandre ofte. Jeg tror media alltid prøver å forverre ting. Du kan spørre hvem du vil i klubber eller hvor enn jeg går videre, for jeg har alltid et bra forhold til alle spillerne, avslutter han.