Fabinho forsøkte å overtale Mané til å bli

Ba Mané om å vinne Premier League og Champions League i Liverpool.

– På slutten av sesongen, snakket jeg mye med Sadio. Han fortalte meg om situasjonen og at han kunne dra, sier Fabinho til The Athletic.

– Jeg sa hele tiden til han, ’kom igjen Sadio, bli her. Du kan vinne Premier League og Champions League akkurat her, ikke dra’. Men jeg tror at han allerede hadde bestemt seg. Vi må respektere det.

Hadde et lite håp

22. juni skrev Sadio Mané under for den tyske giganten Bayern München. Senegaleseren blir ansett som den første signalsigneringen for Jürgen Klopps regime, tilbake i 2016.

– Sadio hadde en veldig god tid i Liverpool-trøya. Han spile her i seks år og underveis vant han alt du kan vinne og han bestemte at han ønsket en ny utfordring. Det er greit. 

GLAD FOR Å HA ROBERTO FIRMINO OG MOHAMED SALAH MED SEG: Spesielt brasilianerne Fabinho, Firmino og Alisson har tette bånd.

GLAD FOR Å HA ROBERTO FIRMINO OG MOHAMED SALAH MED SEG: Spesielt brasilianerne Fabinho, Firmino og Alisson har tette bånd.

– Etter paraden i Liverpool, sa alle farvel til han. Vi visste at det var en stor sjanse for at han ville dra. Jeg beholdt alltid et håp om at han ville bli men så ble det bekreftet.

Sommerankomsten til Fábio Carvalho og Darwin Núñez har i stor grad gjort salget enklere å akseptere.

– Å miste Sadio er et stort tap. Han var en av våre beste spillere men det er noe vi ikke kan endre. Vi må håndtere det. Nå må andre spillere stå frem og ta større ansvar.

Hjelper Núñez å komme inn i det

Fabinho kan kjenne seg igjen i Núñez sin situasjon. Selv trengte han tid med å finne seg til rette etter overgangen fra Monaco i 2018. Språket, fysikken, nivået og spillestilen gjorde det til en tøff prosess.

– Derfor prøver jeg alltid å hjelpe han så mye som mulig når vi signerer en ny spiller. Som Darwin nå, engelsken hans er ikke veldig bra, så jeg forsøker alltid å hjelpe han på trening med å forklare.

Brasilianeren avslører at han selv fikk god støtte fra venstrebacken Alberto Moreno, som var i Liverpool mellom 2014 og 2019.

SATTE PRIS PÅ MORENO: Den spanske venstrebacken var viktig da Fabinho skulle tilpasse seg Liverpool og England.

SATTE PRIS PÅ MORENO: Den spanske venstrebacken var viktig da Fabinho skulle tilpasse seg Liverpool og England.

– Da jeg først kom til Liverpool, Firmino og Moreno var veldig viktige for meg. De hjalp meg med å finne meg til rette.

Tror Liverpool klarer seg godt uten Mané

Med kvalitetene til Luis Díaz og Darwin Núñez er midtbanespilleren positiv til livet uten Sadio Mané.

– Darwin trenger muligens litt tid til å tilpasse seg, la oss se, men en spiller som han kan virkelig endre et lag.

– I lang tid var det alltid Sadio på venstre. Men vi har Luis der nå og vi så hvor godt han spilte i andre halvdel av forrige sesong. Luis vil stadig bli viktigere.

Viktig å beholde Salah

I tillegg fikk de røde forlenget, etter mye om og men, med ligaens toppscorer Mohamed Salah, som Fabinho mener at har vært lagets beste spiller de siste sesongene.

– Det var veldig viktig, spesielt etter at vi mistet Sadio. Vi visste at Mo måtte bli i laget og fortsette spille for oss.

STJERNESKUDD: 19-årige Fábio Carvalho tilfører troppen ferskt og ungt blod.

STJERNESKUDD: 19-årige Fábio Carvalho tilfører troppen ferskt og ungt blod.

– Han er allerede en legende i Liverpool. Med denne nye avtalen, kan han bli en av de beste spillerne i klubbens historie. Jeg vil virkelig forsøke å hjelpe han oppnå det.

Nytt kallenavn på trening

Den siste ferske brikken offensivt er Fábio Carvalho. 19-åringen har sett meget lovende ut i preseason, men portugiserens ankomst har gjort at Fabinho nå kalles for «Flaco», som betyr tynn på spansk, på trening.

– Det var Virgil som startet med det, ler Fabinho.

– Med Fábio Carvalhos ankomst denne sommeren, alle har ropt ’Fabio’ på trening og jeg har alltid sett meg rundt og tenkt at de snakket om meg. Så nå har de sagt, ’ok, Fab, du er nå Flaco, og han er Fabio’, det fungerer for meg det.

Jürgen Klopp og Pepijn Lijnders har tidligere omtalt Fabinho som både «Dyson», etter støvsugeren, og «fyrtårnet», fordi han minimerer fare og guider lagkameratene på vei.