– Boka er et kjærlighetsbrev til James Milner

Jürgen Klopp har snakket om kontraktsforlengelsene.

Fredag ble det kjent at Pep Lijnders og Liverpool FCs redaksjonssjef James Carroll i august gir ut boken «Intensity», som skal ta leserne med på innsiden av den utrolige 2021/22-sesongen, der det ble to trofeer og man var nære en historisk kvadrupel. 

Jürgen Klopp uttalte seg i forbindelse med boklanseringen, men den kom også opp i et oppkjøringsintervju der han snakket om de tre spillerne som så langt har forlenget sine kontrakter med klubben i sommer - Mohamed Salah, Joe Gomez og James Milner. Og spesielt sistnevnte hinter Klopp til at blir en sentral del av boka. 

– Millie er utrolig viktig for oss. De som fremdeles ikke tror på det kan bare lese Pep Lijnders sin nye bok, som kommer ut i starten av august. Boka er et kjærlighetsbrev til James Milner - og det er velfortjent, sier Klopp til liverpoolfc.com.

Ettersom boka skal gi et innblikk i hvordan blant annet treninger og peptalks før kamper foregår, er det ikke overraskende å høre at Milner spiller en viktig rolle. 

Visste Salah kom til å signere

Klopp sier at han visste at Salah kom til å signere en ny kontrakt til slutt. 

– Vi snakket mye sammen, og det var hele tiden tydelig at han ønsket å bli værende. Men det var en viktig kontrakt med mye som måtte bli nøye vurdert, og derfor tok det tid. Ting tar tid, sier Klopp. 

Han har hele veien beholdt roen. 

– Vi har nok erfaring til å takle slike situasjoner. Han er veldig lykkelig nå fordi han vet at det er her fremtiden hans er. Og vi er veldig lykkelige, som har en spiller i verdensklasse, sier han.

– Tenk om du hadde signert Mo Salah nå fra en annen klubb. Det er nesten umulig å signere noen som har levert tall på nivå som det han har gjort de siste årene. Men han er her og ønsker å være her - det er veldig gode nyheter, sier han.

Gomez er viktig

Den foreløpig siste førstelagsspilleren som har signert en kontraktsforlengelse er forsvarsspiller Joe Gomez, som Klopp beskriver som en spiller i verdensklasse. 

– Han har troen på prosjektet og på seg selv og ønsker å være en Liverpool-spiller. Og vi ønsker selvsagt å ha det laget vi har nå, sier Klopp. 

– Vi trenger den kvaliteten vi har for øyeblikket. Og Joe Gomez har vært strålende når han har spilt for oss, og det kommer han til å fortsette å være, sier Klopp.