– Utrolig viktig for min avgjørelse om å forlenge

Jürgen Klopp er strålende fornøyd med å få assistentene med seg videre.

Det er ikke bare Jürgen Klopp som har signert ny kontrakt med Liverpool FC torsdag. Også assistentmanagerne Pep Lijnders og Peter Krawietz har forlenget til 2026, og det er Klopp meget glad for. 

– Det var utrolig viktig for min avgjørelse om å forlenge, sier Klopp til liverpoolfc.com

– Mange ting gjorde det lett for meg å ta avgjørelsen. At Pep og Pete signerte kontraktene sine var blant grunnene, og det var en viktig en. Det er viktig at de blir med videre for at vi får kontinuitet i prosjektet. De gjør en uvurderlig jobb for Liverpool FC, sier Klopp. 

– Jeg kan forstå at mange ser på meg som ansiktet utad for klubben, men Pep og Pete sin innflytelse i vår historie sammen må aldri undervurderes, sier han. 

Skryter av begge to

Krawietz og Klopp har jobbet sammen i mange år - først i Mainz, så i Dortmund, og nå i Liveprool. 

– Det den mannen kan se på en fotballbane er bemerkelsesverdig. Jeg vet ikke hvordan han gjør det, men han har et stort talent, og Liverpool FC kan være glad for at han er her. Han har utviklet seg som trener opp gjennom årene, og ikke minst etter at vi kom til Liverpool. Han er en strålende trener, sier Klopp. 

Lijnders var i Liverpool før Klopp, men hadde et opphold i NEC Nijmegen før han returnerte i 2018. 

– Jeg har møtt mange folk i fotballen, men jeg tror aldri jeg har møtt noen med energien og entusiasmen han har for spillet. Det er ingenting han ikke vet om denne sporten. Lidenskapen er utrolig, og entusiasmen på hver trening er smittsom. Han har vokst mye, og har en lang og vellykket karriere foran seg i fotballen, sier Klopp.  

– Jeg er verdens heldigste mann som får lov til å jobbe med spillerne mine hver dag. Det samme kan jeg si om trenerteamet og de ansatte. Ikke bare Pep og Pete, men alle på AXA Training Centre som hver dag gir alt de har, sier han. 

Klopp sier han er ingenting uten sitt støtteapparat. 

– Dagens nyheter er spennende for oss alle, og jeg er så glad for at Pep og Pete fortsetter å være med på vår utrolige historie sammen.