Nå kan snøballen begynne å rulle

Det kan komme flere kontraktsforlengelser og spillerkjøp i kjølvannet av dagens herlige nyheter.

Torsdag kom den viktigste sportslige nyheten Liverpool FC har kommet med siden desember 2019, da Jürgen Klopp forlenget sin kontrakt forrige gang. Tyskeren blir med videre til minst 2026, og har også fått med sine assistenter Pep Lijnders og Peter Krawietz på å forlenge kontrakten. 

Det kan få snøballen til å rulle når det gjelder kontraktsforlengelser til en rekke av Liverpools spillere, og spesielt de som er på utgående kontrakt allerede i løpet av det neste året. 

Vi snakker blant andre James Milner, Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino. Når den viktigste brikken, Klopp, nå er på plass, kan det fort være at vi har flere gode nyheter i vente. 

Del 2 av prosjektet kan settes i gang

Det ble kanskje ikke underkommunisert forrige sommer, men i et relativt stille vindu på overgangsfronten, der Ibrahima Konaté var eneste signering, gjorde Liverpool FC en formidabel jobb med å sikre seg mange viktige spillere for fremtiden. Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Jordan Henderson og Harvey Elliott var blant dem som forlenget kontraktene. 

Når vi nå går mot varmere tider igjen, begynner del 2 av den jobben. James Milner og Divock Origi er på utgående avtaler i år. Sistnevnte ser ut til å forsvinne, mens det kan virke som Klopp ønsker å ha med veteran Milner videre. 

I 2023 er Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Salah, Firmino og Mané på utgående kontrakt, og kanskje kan vi håpe at fire av de fem blir med videre. Med null minutter spilletid i tidenes mest hektiske april er kanskje tiden inne for å skifte beite for Ox, selv om han i likhet med de andre har vist sin verdi denne sesongen. Med det som virker som et bekreftet kjøp av Fabio Carvalho blir det enda en spiller å konkurrere med om spilletid fra høsten av. 

Keita, Salah, Firmino og Mané vil man tro at Klopp ønsker å ha med seg videre, og ferske uttalelser fra FSG kan tyde på at vi har flere gladnyheter i vente. 

Fornyelser

For i saken til liverpoolfc.com, der Klopp er intervjuet om forlengelser, kommer også FSG-president Mike Gordon med noen spennende uttalelser. Spesielt denne setningen er det verdt å bite seg merke i: 

– Det denne avtalen gir oss som organisasjon er muligheten til å dra nytte av kontinuitet, spesielt når det kommer til forlengelser, når vi beholder og styrker vårt fokus på å fornye oss og forbedre oss hele veien, sier han. 

I et halvt år har det vært mye mas om forhandlingene mellom Salah og Liverpool FC om en forlengelse. Samtidig har klubben under radaren forlenget og kommet til enighet med Klopp og hans to sidekicks om en ny avtale. Manageren tjener mer enn noen av spillerne i klubben, og det vet nok alle med tilknytning til Liverpool FC at han fortjener. 

Kanskje har Salah og co ventet på denne nyheten før de skriver under på sine nye avtaler? Kanskje har FSG en plan for hvordan situasjonen med en fronttrio på utgående kontrakt skal løses? Det er grunn til å tro at vi kan vente oss flere forlengelser i tiden fremover. FSG vet jo å drive klubb. 

Forsterkninger

At Klopp blir med vindere vil definitivt også føre til at Liverpools posisjon på overgangsmarkedet minst holder seg like sterk som den er i dag. Det passer fint når troppen skal forsterkes med ungt og friskt blod de neste årene. 

Klopp har tydeligvis bestemt seg for å lede oss gjennom hele generasjonsskiftet som allerede er godt i gang. Vår kjære journalist Paul Joyce i The Times, som torsdag var først med å breake nyheten om at en #Klopp2026 var på trappene, kommer samtidig med to veldig spennende nyheter på overgangsfronten. 

Aurelien Tchouameni fra Monaco er en spiller Liverpool følger tett og som kan komme inn i løpet av sommeren. Real Madrid skal ha trukket seg fra kampen om den unge franskmannen. Jude Bellingham fra Dortmund er en annen høyaktuell spiller, selv om 2023 virker mer realistisk enn 2022 for en eventuell overgang. 

Fra før virker det veldig sikkert at Fabio Carvalho fra Fulham blir bekreftet som Liverpool-spiller ved sesongslutt. 

Mens Liverpool kjemper om en kvadrupel kom nyheten ingen hadde våget å drømme om. Fremtiden er lys, og nåtiden kunne ikke vært lysere.