– Jeg trengte ikke lang tid på å svare

Les hva Jürgen Klopp sier etter å ha forlenget kontrakten med Liverpool FC.

– Det er mange ord jeg kunne brukt for å beskrive hva jeg føler nå - glad, ydmyk, velsignet, privilegert og spent er noen av ordene, sier Jürgen Klopp til liverpoolfc.com etter at det ble bekreftet at han sammen med sine assistenter Pep Lijnders og Peter Krawietz har forlenget kontrakten med Liverpool FC. 

Det dreier seg om en to års forlengelse - fra sommeren 2024 til sommeren 2026. 

– Det er så mye å elske ved dette stedet. Jeg visste det før jeg kom hit, og fikk bekreftelsen da jeg kom. Nå vet jeg det enda bedre enn før, sier han.

Måtte gjøre vurderinger

– Som i ethvert fungerende forhold må det gå to veier. Man må være rett for hverandre, og det var den følelsen som gjorde at jeg kom hit i første omgang, og som gjorde at jeg forlenget forrige gang, sier han.

– Men denne gangen var det annerledes på grunn av at vi har vært sammen så lenge. Jeg måtte spørre meg selv: er det rett for Liverpool at jeg blir her lenger? Sammen med mine to assistenter, Pep Lijnders og Peter Krawietz, kom jeg til konklusjonen: ja!

Klopp sier det fremdeles er så mye positiv energi i klubben, noe han blir smittet av. 

– Så lenge jeg har vært her har eierne vært ekstremt dedikerte og energiske på vegne av klubben, og det er åpenbart at det bare vil fortsette i fremtiden. I Billy Hogan og Julian Ward har vi to ledere som er fokuserte på å fornye slik at vi også i fremtiden kan kjempe på høyeste nivå.

– Vi har klart å få det beste ut av det vi har skapt så langt, samtidig som vi stadig har fornyet oss, sier Klopp. 

– Trengte ikke lang tid

– Det nye AXA Training Centre er det perfekte hjem for oss, og jeg klarer knapt vente på at Anfield snart blir større med utvidelsen av Anfield Road End.

– Vi er en klubb som hele veien beveger oss i riktig retning. Vi vet hva vi vil, og vi vet hvordan vi vil oppnå det. Det er alltid en fin posisjon å begynne på, sier han.

Klopp avslører hva han tenkte da eierne først tok kontakt om en forlengelse. 

– Da eierne kom til meg med ideen om å forlenge, stilte jeg meg spørsmålet jeg også har nevnt offentlig. Har jeg energien til å gi alt det denne fantastiske klubben krever av en manager?

– Jeg trengte ikke lang tid på å svare, for å være ærlig. Det var lett. I'm in love with here and I feel fine, sier Klopp og nynner til sangen The Kop har lagd for ham.