Den viktigste signeringen Liverpool kunne gjøre!

Det har vært mye snakk om Mohamed Salahs kontraktsforhandlinger det siste året, men at Klopp nå har signert til 2026 er langt viktigere.

Liverpools ekstraordinære spill og fantastiske resultater den siste tiden, ble for bare noen timer siden toppet av total dominans i semifinalen mot Villarreal.

Jürgen Klopps lag gir oss så mye glede om dagen at det skulle litt til for at hjertet også skulle banke litt ekstra hardt på en «hviledag» fra fotballen.

Men det banker hardt nå. Det banker av entusiasme for framtiden.

Nyheten om at FSG-president Mike Gordon var i Liverpool med mål om få Jürgen Klopp til å signere en ny kontrakt og at Klopp var på glid, må være den beste nyheten i en fotballklubb siden sir Alex Ferguson tok en u-sving og ba om å fortsette i Manchester United i 2002.

Suksessgaranti

Torsdag kveld klokka 18 ble nyheten bekreftet av Liverpool. Det er den viktigste signeringen Liverpool har gjort siden han satte navnetrekket på en treårskontrakt 8. oktober 2015, og fulgte opp med ny kontrakt sommeren etter, og så den nåværende avtalen like før jul i 2019.

For la det ikke være noen tvil: Jürgen Klopp er fortsatt Liverpools største stjerne. 

Klopp er allerede den lengstsittende manageren i Premier League, etter at Sean Dyche fikk sparken tidligere denne måneden. Og selv om han fortsatt har to år igjen av sin nåværende kontrakt, vil en ny avtale bety enormt for klubben og det prosjektet 54-åringen har bygget på Anfield.

Vi har alle sett hva som skjedde da Ferguson til slutt dro fra Man Utd. Vi så noe av det samme selv i Liverpool da sir Kenny Dalglish forlot klubben som manager i 1990.

Med Klopp som fortsatt sjef har Liverpool den magneten på talenter og storspillere som må lokkes til klubben for å bygge det neste storlaget, og med Klopp som fortsatt sjef har Liverpool det nærmeste man kommer en garantist for også fremtidig suksess på Anfield.

Akkurat nå finnes det ikke bedre managere for Liverpool der ute, og det gjør det ikke om to år heller. Da er Klopp fortsatt bare 56 år og har mange år igjen i gamet. Han er som skapt for Liverpool, og det har han vist gang på gang.

Selvsagt har det vært viktig for en lagspiller som klopp at også Vitor Matos, Peter Krawietz og Pepijn Lijnders signerte nye avtaler sammen med ham.

Nøkkelen for å få Salah-signatur? 

At Mike Gordon har fått Klopp til å signere en ny langtidsavtale vil kanskje også gjøre forhandlingene med Mohamed Salah enklere. Det vil fortsatt være et spørsmål om lønn i Salahs kontrakt, men den viktigste overtalelsesfaktoren utover det kan være at han også inn i 30-årene vil ha Klopp som sin sjef, med den spillestilen som har gjort Salah til en av verdens beste spillere.

Det har blitt antatt spesielt basert på Jürgen Klopps egne uttalelser at han ville gå tiden ut i Liverpool til etter 2023/24-sesongen, men at han så ville overlate laget til noen andre. Men han har egentlig aldri sagt det i reine ord, det har vært snakk om «hvis». 

Klopp har aldri hatt ønske om å snakke om å utvide en kontrakt han allerede hadde lang tid igjen på i en verden der de fleste managere kan havne på NAV etter et par dårlige resultater, og det har i stor grad blitt tolket som at det ville være stopp sommeren 2024.   

Det andre storlaget

Bill Shankly og Bob Paisley hadde nye storlag klare til sine etterfølgere da de forlot manager-posisjonen. Det beste vi for noen dager siden kunne håpe på var at Klopp skulle klare det samme, og skape et nytt storlag den neste manageren kunne nyte godt av.

Nå kan vi plutselig drømme større.

Kanskje skal Klopp isteden få muligheten til å følge i Shanklys fotspor å skape sitt andre storlag selv, basert på en rekke spennende unge profiler som nå kommer. Og ikke bare skape det, men følge det opp og bygge det opp, som bare Klopp kan.

Generasjonsskiftet er allerede i gang i Liverpool, der Luis Diaz er det siste tilskuddet og det er forventet at 19-åringen Fabio Carvalho kommer til sommeren. Diogo Jota og Ibrahima Konaté har kommet tidligere, og unngutter som Harvey Elliott og Kaide Gordon på vei opp og fram.

Uten Klopp vil det alltid være en usikkerhet om Liverpools dominans vil vedvare også etter hans tid, med Klopp har Liverpools storhetsperiode så vidt begynt.