– Tchouameni er et overgangsmål til sommeren

Monacos stjerneskudd er en spiller Liverpool vurderer.

Tidligere denne uken kom det rapporter fra Frankrike om at Liverpool hadde vært i kontakt med Aurelien Tchouameni sin representanter. Det var den franske journalisten Santi Aouna som skrev at Liverpool var klare til å gjøre alvor av interessen for 22-åringen. 

Allerede tidlig i januar rapporterte David Ornstein i The Athletic at det var en spiller Liverpool viste interesse for, sammen med Manchester United og flere andre europeiske storklubber.

Det ser ut som det er et rykte det er en del i. Også Paul Joyce i The Times, som er en av de journalistene med best kontaktnett inn mot Liverpool FC, skriver nå om interessen.

«Liverpool vurderer også forsterkninger på midtbanen denne sommeren. De liker Monacos Aurelien Tchouameni, selv om de er klare over at den franske landslagsspilleren også er ønsket i Real Madrid», skriver han.

Avhengig av pris

Spillere som James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain kan komme til å forlate Liverpool denne sommeren, så det virker naturlig at en midtbanespiller er høyt på listen over transfermål.

«Om de går videre med interessen avhenger av flere faktorer, inkludert pris, men dersom de skulle gå for en midtbanespiller ville det vært en med lignende profil som kraftfulle Tchouameni, om han skulle være utenfor rekkevidde», skriver Joyce.

Ifølge rapporter i Frankrike vil han koste minst 50 millioner euro dersom han flytter på seg i sommer. 

Det vil ikke være første gang Liverpool kjøper en midtbanespiller fra Monaco dersom det skjer. I 2018 betalte Liverpool 43,7 millioner pund og sikret seg Fabinho fra samme klubb. En overgang en trygt kan slå fast at har vært en stor sportslig suksess.

Tchouameni debuterte på det franske landslaget i september, og har nå spilt åtte kamper for Frankrike. Han slo gjennom i Bordeaux i 2018/19-sesongen, før han ble solgt til Monaco. Der har han spilt 92 kamper sentralt på midtbanen.