Slik legger Liverpool til rette for de muslimske spillerne under ramadan

Sadio Mané er i fantastisk form – og at det har tatt såpass av akkurat i april er litt ekstra overraskende.

Sadio Mané scoret Liverpools viktige andre mål i semifinalen mot Villarreal tirsdag kveld, og scoret med det sitt 20. mål for sesongen.

Kun Mohamed Salah (30) og Diogo Jota (21) har scoret flere mål enn senegaleseren denne sesongen. Etter å ha skutt Senegal til tittelen i Afrikamesterskapet, og så til VM i Qatar, har 30-åringen vært i kjempeform.

Bare i april måned har han scoret seks mål, i store og avgjørende kamper – og det er en måned som er helt spesiell for Mané og de muslimske spillerne.

Gjorde endringer under ramadan

1. april startet ramadan for klubbens muslimske spillere. Det er en periode da de ikke spiser og drikker i timene det er dagslys, og varer frem til søndag 1. mai.

Nylig ga Mané et intervju til Bein Sports, der han fortalte om hvordan det var å være fotballspiller den måneden. 

– Det er ikke lett, for å spille og trene under Ramadan er langt ifra enkelt. Før Ramadan prøvde vi å snakke med kapteinen, og kanskje be manageren om å endre på planene. Nå trener vi på morgenen, fordi det er lettere for oss. Dersom du trener på morgenen har du tid til å hvile og dra hjem, sier han i intervjuet.

SPURTE HENDERSON: Sadio Mané var i kontakt med Jordan Henderson og manager Jürgen Klopp for å endre treningstidene.

SPURTE HENDERSON: Sadio Mané var i kontakt med Jordan Henderson og manager Jürgen Klopp for å endre treningstidene.

Liverpool har flere muslimske spillere. Mané, Mohamed Salah, Ibrahima Konaté og Naby Keita.

– Det ville blitt tøft ellers, for dersom du trener rundt klokken to eller tre, blir det vanskelig. De sa ja til det, og det har gjort tin enklere. Vi gjør vårt beste. En kampdag er noe annet, men med Ramadan er det tøft. Liverpool har prøvd å gjøre alt enklere for oss. Vi har snakket med ernæringsfysiologen vår, og spesielt før kampene gjør hun alt enklere for oss.

20 for fjerde gang

Mané har nå scoret 20 mål eller mer i fire av sine seks sesonger i Liverpool. Kun i hans første sesong, 2016/17 (13 mål) og i 2020/21-sesongen (16) har han ikke nådd det tallet.

Han er nummer 15 på Liverpools toppscorerlister gjennom hele klubbens historie, og er nå kun ett mål bak Ian St. John som er på 14. plass. Scoringen mot Villarreal var Manés 117. for klubben, på 262 kamper.

Samtidig har Mohamed Salah mulighet til å klatre forbi Michael Owen allerede denne sesongen. Owen er nummer åtte på listen med 158 mål. Salah har nå 155, med potensielt ni kamper igjen av sesongen.