Kampkommentar Liverpool-Villarreal:Djerve gjester klarte ikke henge med når nådeløse Liverpool skrudde opp tempoet

Villarreal hang lenge i tauene mot Liverpool, men måtte til slutt gi tapt mot Klopps ubøyelige mannskap. Nå har Liverpool en fot i Paris.

At en semifinale i Champions League føles normalt - nærmest som en selvfølge - sier alt om hvor langt Jurgen Klopp har tatt dette laget de siste seks årene. 

For da disse to lagene møttes i semifinalen i en europeisk turnering for seks år siden var det i Europa League, ikke i Champions League. Den gang var de rødkledde akterutseilt i Premier League, for lengst ute av de nasjonale cupene og hadde bare Europaliga-håpet igjen. Nå kjemper Klopps menn på alle fronter. 

Reisen har vært utrolig, men heldigvis er det ingen som tar den for gitt. Mangfoldige røde supportere møtte opp i gatene rundt Anfield for å møte lagbussene - som de også gjorde for seks år siden, og atmosfæren var elektrisk før kampstart. 

Djerve gjester

Liverpool startet best i den hektiske stemningen, og Mané kunne ha hatt to scoringer allerede før kvarteret var spilt. Samtidig så man raskt at gjestene hadde ingrediensene til å skape hodebry for Klopps menn. 

Unai Emerys menn plan var åpenbart å spille på lav risiko for å unngå gegenpresset til vertene og å ta angrepsmulighetene helhjertet når de bød seg. 

Lynraske og driblesterke Arnaut Danjuma og Samuel Chukwueze skulle skape ubalanse i Liverpools bakre rekker og true den høye offsidelinja. Den solide midtbanen komponert av tre tidligere Premier League-kjenninger skulle forsøke å kneble en Thiago i storform. Forsvaret, anført av evigunge Raul Albiol, skulle forsøke å stikke kjepper i hjulene til en fronttrio i storslag. 

Emerys mannskap har vist at de er djerve og smarte, og kan skape trøbbel for alle. Med en feststemt gul arme i ryggen hadde de alt å vinne på Anfield. 

FESTSTEMTE: Villarreal-supporterne bidro til en perfekt ramme rundt kampen.

FESTSTEMTE: Villarreal-supporterne bidro til en perfekt ramme rundt kampen.

Ikke tirr kjempen

Men selv for et ultramotivert Villarreal-lag må det være uutholdelig å spille mot Liverpool om dagen. 

Når lag endelig ser ut til å ha ridd av den første stormen og har begynt å irritere Liverpool virker det som om de rødkledde bare girer opp enda et hakk uten å miste hodet.

Klopps menn skapte flere store sjanser rundt halvtimen, og bare marginer sørget for at farlige returer og nedfallsfrukt ikke havnet i Liverpool-angriperes bein. Da den gule ubåten ble passive i forsvarsspillet fyrte Thiago av gårde en kanonkule som kunne gitt scoringen hans mot Porto kamp om årets scoring-tittelen. 

Villarreal hang med til pausen, men bare såvidt. Samtidig må det ha kostet å være så oppofrende foran eget mål når det ikke var noe oppmuntring å få i den andre enden. 

Liverpool på sin side manglet bare målene fra en komplett og dominerende prestasjon. 

BRILJERTE: Thiago spilte nok en enorm kamp på midten og var nære scoring.

BRILJERTE: Thiago spilte nok en enorm kamp på midten og var nære scoring.

Nådeløse Liverpool

Klopps mannskap fortsatte i akkurat samme tempo som i første omgang etter hvilen, og det tok ikke lang tid før de gulkledde ikke lenger klarte klamre seg fast til uavgjortresultatet. 

Etter et fantastisk Liverpool-angrep duppet et innlegg fra Henderson i mål via en Villarreal-spiller. Liverpool hadde endelig den forløsende scoringen, og Anfield-publikumet kunne lette på trykket som hadde bygget seg opp. 

Før feiringen på tribunen fikk lagt seg sendte Mo Salah rekkekamerat Mane gjennom med en perfekt timet pasning, som senegaleseren tuppet i nettmaskene. 

Den gule ubåten så tilnærmet ferdige ut allerede da. Med 30 minutter igjen å spille og et Anfield i hundre er det oppskriften på katastrofe. 

Mange baller i luften

Det så ut til at Liverpool kunne ha scoret flere på Anfield, men at både spillerne og Klopp så behovet for å roe ned tempoet i kampen de siste minuttene. 

Tyskeren fikk spart noen av sine viktigste spillere i avslutningsfasen av kampen, samtidig som spillerne på banen trygt loset inn resultatet. Selv om både spillerne og trenerne nekter for det har de utvilsomt i tankene at det kommer nye og like viktige kamper. 

PLANLEGGER: Mane var ikke fornøyd med å bli tatt av, men det var nok med helgens kamp i tankene at han ble tatt av.

PLANLEGGER: Mane var ikke fornøyd med å bli tatt av, men det var nok med helgens kamp i tankene at han ble tatt av.

Tidlig lørdag - et kamptidspunkt Klopp hater - venter en tur til Newcastle, som er i storform etter at Eddie Howe kom inn i managerstolen. Laget fra nordøst ønsker garantert en skalp over ett av de store lagene, selv om de i utgangspunktet ikke har mye å spille for. 

Om under en uke spilles returoppgjøret, hvor plassen i finalen står på spill, på Estadio el Madrigal. Utgangspunktet Klopps menn nå har skaffet seg må kunne kalles nær perfekt, men det er langt fra avgjort. 

Bare å være i semifinalen er en seier for byen og laget, og de kommer ikke til å la Liverpool ta seg til finalen uten kamp.