Virgil van Dijk om angriperne:– Jeg er glad jeg ikke spiller mot dem ukentlig!

Stopperkjempen hyllet angrepsspillerne etter første semifinale mot Villarreal.

Det var aldri noen tvil om hvilket lag som kom til å være i føringen etter den første semifinalen mellom Liverpool og Villarreal. De rødkledde dominerte kampen gjennom, og slapp ikke gjestene til en eneste mulighet. 

I et intervju vist på TV2 etter kampen snakket Virgil van Dijk om kampen. 

Moden opptreden

– Det første målet var viktig for oss. De endret ikke taktikken sin så mye da, men de endret mer etter at det ble 2-0. Vi måtte spille oss gjennom dem fra side til side.

Nederlenderen er veldig fornøyd med at laget ikke slapp de gulkledde til noen muligheter gjennom kampen. 

– Det var en komplett prestasjon fra oss, veldig modent. Vi slapp ikke til sjanser og holdt buret rent, og er veldig fornøyde med det. 

LØSNET SKUDD: Van Dijk prøvde skuddfoten mot en dyptliggende gul mur.

LØSNET SKUDD: Van Dijk prøvde skuddfoten mot en dyptliggende gul mur.

Stjernespekket angrep

Van Dijk skrøt spesielt av lagkamerat Sadio Manés allsidighet. 

– Sadio er en fantastisk spiller. jeg har arbeidet med ham lenge, i Southampton også, og har sett ham utvikle seg. Han er veldig farlig, både i bakrommet og i feltet.

– Det er veldig vanskelig for forsvarerne å vite hva de skal gjøre mot ham. Han er veldig viktig for oss, og viste det igjen i dag. 

At en spiller som Diogo Jota ikke er i startelleveren sier mye om kvaliteten i laget, ifølge 30-åringen. 

– Det er kvaliteten vi har for øyeblikket. Diogo er på benken, Diaz kom inn - det er fantastisk å ha så mye kvalitet i angrepet. 

– Vi prøver å gi dem friheten til å angripe så mye som mulig, og med kvaliteten de har presser de hverandre til å bli bedre hver dag. Jeg er glad jeg ikke spiller mot dem ukentlig, de er så skarpe og kliniske - la oss håpe det fortsetter i lang tid. 

Da Mane ble byttet ut drøye 20 minutter før full tid var senegaleseren tydelig irritert. Van Dijk beroliger supporterne, og forklarer at det er helt normalt. 

– Hvis du ikke er irritert med å bli byttet av er det noe galt etter min mening, det er en del av spillet. Alle ønsker å spille 90 minutter.