– Virgil er min landslagskaptein og den beste forsvareren i verden

Arnaut Danjuma er kanskje Villarreals farligste våpen i kveld.

Med Gerard Moreno skadet, vil Villarreal med all sannsynlighet ligge lavt og satse på kontringer. Kanskje vil de også få noen muligheter på overganger, slik Everton fikk i søndagens Merseyside-derby, og da er også kvaliteten høyere enn de som representerte den blå naboen i helgen.

Arnaut Danjuma er en lynhurtig angriper, og kanskje Villarreals farligste angrepsvåpen i kveldens kamp. 25-åringen, som spilte under Pep Lijnders i det halve året Jürgen Klopps assistent var manager for NEC Nijmegen, har tatt spansk fotball med storm.

Han er godt forberedt på hva som venter i kveld, for Liverpool har han sett mye av.

– Jeg ser alt. Jeg er fan av fotball, og siden jeg ønsker å bli en av de beste i verden, vil det hjelpe meg å forbedre ferdighetene mine dersom jeg ser mye fotball, sier 25-åringen til ESPN

MÅLFARLIG: Danjuma har scoret 16 mål på 33 kamper denne sesongen, og blir trolig Villarreals farligste angrepsvåpen i kveld.

MÅLFARLIG: Danjuma har scoret 16 mål på 33 kamper denne sesongen, og blir trolig Villarreals farligste angrepsvåpen i kveld.

– Når du ser kamper kan du lære mye. Jeg analyserer også mine egne kamper. Én time hver dag ser jeg klipp av meg selv i kamp eller på trening, og jeg har en egen spisstrener, Antonio Rodriguez, som jobber med meg, og vi går gjennom alt sammen. I moderne fotball handler det ikke bare om talentet ditt. Det handler om fotballintelligens, og hvor mye jobb du legger ned utenfor banen. Det er så mye du kan lære bare av å studere deg selv, og så kan du lære mye av å se på motstanderne, sier nederlenderen.

Har slått ut store lag før

Villarreal kvalifiserte seg til Champions League ved å slå Manchester United i Europa League-finalen i mai i fjor. I årets turnering har de kommet seg ut av gruppespillet der de møtte United, Atalanta og Young Boys – før de slo ut Juventus i åttendedelsfinalen og Bayern München i kvartfinalen.

– Den beste måten å gå til en kamp er å gjøre det på samme måte som vi har gjort tidligere. Vi har slått noen europeiske giganter på veien allerede, det er allerede en bragd, og vi har alle troen på våre egne evner. Vi bør fortsette slik vi har gjort, og tro på vår egen måte, sier Danjuma.

MÅLFARLIG: Danjuma har scoret 16 mål på 33 kamper denne sesongen, og blir trolig Villarreals farligste angrepsvåpen i kveld.

MÅLFARLIG: Danjuma har scoret 16 mål på 33 kamper denne sesongen, og blir trolig Villarreals farligste angrepsvåpen i kveld.

– Kanskje ikke resten av verden forventet at vi skulle gå så langt, men vi har alltid hatt troen. Veien vår til semifinalen var ikke lett, og det gjør det enda bedre, men du slår ikke de lagene vi har slått med tilfeldigheter. Det er et bra tegn for oss før vi møter Liverpool, en ny gigant og en av de beste klubbene i verden.

Han avfeier at laget har vært heldige på veien.

– Vi viste mot Juve og Bayern at det ikke er flaks. Vi har en taktikk og spillestil. Juve og Bayern er to helt ulike lag. Juventus er et av de beste lagene defensivt i verden, mens Bayern har noen av de beste angriperne i verden og spiller veldig offensivt. Når vi klarer å slå dem, viser vi våre kvaliteter og taktikk. Mot Liverpool vet vi hva vi har i vente.

Ser frem til å møte Virgil

Virgil van Dijk er Nederlands landslagskaptein, der Danjuma spiller. Spilleren med en fortid i Bournemouth ser frem til å prøve seg mot verdens beste.

– Jeg ønsker å spille mot de beste, og vise hva jeg kan og teste meg mot de beste. Derfor spiller jeg dette spillet. Det å spille mot Virgil blir spesielt for meg, siden han er kapteinen min på landslaget. Defensivt tror jeg ikke det kan bli bedre enn ham, men jeg ønsker å prøve meg mot de beste. Jeg har vist så langt i karrieren min at jeg kan gjøre skade, så jeg må bare fortsette med det og prestere jevnt. Jeg gleder meg til å møte en profil som ham.

I BOURNEMOUTH: Villarreal kjøpte spilleren fra Bournemouth.

I BOURNEMOUTH: Villarreal kjøpte spilleren fra Bournemouth.

Han har merket seg Liverpools høye defensive linje.

– De to tingene med Liverpool som imponerer meg, er det høye presset som de gjør så bra, og hvor høyt de står med den bakre fireren. Som angrepsspiller er det flott å ha en linje som står så høyt bak deg, fordi det gjør at du kan bli værende høyt i banen.

Liverpool - Villarreal har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport 1.